YPG, 4 şehidin kimliğini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Efrîn ve Şehba’da işgalci Türk ordusu ve çetelerine karşı yürütülen mücadelede şehit düşen 3 savaşçı ile görevi başında trafik kazası sonucu şehit düşen 1 savaşçının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Türk devletinin topyekün işgal ve faşizan uygulamalarına karşı topyekün bir direniş sergilendiğini belirtti. YPG güçlerinin işgalcilere karşı sayısız tarihi direnişlerine sahne olan Efrîn’in her karış toprağında, özgürlük mücadelesi açısından bedeller ödediğini ve şahadetler yaşandığını kaydeden YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “Yaşanan görkemli direnişte ve özgürlük mücadelesi içerisinde şehadete ulaşan her bir arkadaşımızın düşmana boyun eğmeyen militanca duruşu, nasıl bir direniş içerisinde olduğunun en somut göstergesi olmuştur.

Bu direnişlerden biri 30 Haziran tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Malikiyê köyüne göreve giden bir grubumuz düşmanın pususuna düşmüştür. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine yoğun bir çatışmaya dönüşmüştür. Bu çatışmadaki düşmanın ölü ve yaralıları olmakla birlikte ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi elde edilememiştir. Yaşanan çatışma sonucu 2 kadın arkadaşımızla birlikte 3 arkadaşımız son mermisine kadar savaşarak şehit düşmüşlerdir.

Yaşanan yoğun çatışmalar esnasında birbirini kollayan ve koruyan, tek bir ruh ve yürekte birleşen Agir Kop, Arjîn Rustem Cudî ve Sarya Rizgar arkadaşlarımız, yoldaşa olan bağlılığın nasıl olması gerektiğini militanca duruşlarıyla ortaya koymuşlardır. Efrîn Çağın Direnişinin ilk aşamasında da en ön cephede yer alan her üç arkadaşımız düşmana karşı duruşlarından hiçbir zaman taviz vermemişlerdir. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Agir Kop

Adı Soyadı: Ramazan Ekmekçi

Ana Adı: Güllü

Baba Adı: Ali

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şera / Malikiyê köyü / 30 Haziran 2018

 

Kod Adı: Arjîn Rustem Cudî

Adı Soyadı: Ceylan Horo

Ana Adı: Firyel

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şera / Malikiyê köyü / 30 Haziran 2018

 

Kod Adı: Sarya Rizgar

Adı Soyadı: Gurbet Taksun

Ana Adı: Rabia

Baba Adı: Abdullah

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şera / Malikiyê köyü / 30 Haziran 2018

Ayrıca 18 Haziran 2018 günü Şedadê’de görevinin başında olan Berîtan Zinar arkadaşımız yaşanan bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Berîtan Zinar

Adı Soyadı: Sozdar Mustafa

Ana Adı: Heyfe

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Kobanê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Şedadê / 18 Haziran 2018”