YJŞ güçleri bir aileyi daha DAİŞ'in elinden kurtardı

Başından beri Reqa'yı özgürleştirme hamlesine katılan Şengal'in kadın savunma birlikleri YJŞ, bir aileyi daha DAİŞ çetelerinin elinden kurtardı.

Reqa'da dün geceden beri şiddetini artıran çatışmalar bugün de aralıksız şekilde sürdü.

Çatışmalarda ağır kayıp veren çeteler, sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde saldırıya geçen YJŞ güçleri, bugün de yoğun çatışmaların arasından dört kişilik bir aileyi çetelerin elinden kurtardı. YJŞ güçleri, olay yerinde insani yardımı yaptığı aileyi çatışma alanından güvenli bir bölgeye nakletti.

YJŞ güçleri, son sivil çetelerin elinden kurtulana kadar aralıksız bir şekilde eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

'KADINLARIN İNTİKAMI İÇİN...'

Şengal'deki son fermandan sonra kurulan Şengal'in Kadın Birliği, Reqa hamlesinin başından beri ön mevzilerde yerini aldı. Yoğun çatışmalara rağmen kayıp vermeyen YJŞ güçlerinin oldukça yüksek bir moralle savaştığı görülüyor.

Kadın savaşçılar, hedeflerinin DAİŞ'in olduğu her alanda kadınlarını intikamını almak olduğunu, Reqa'ya da esir alınan Êzidî kadınları için geldiklerini söyledi.

Reqa hamlesinde sona gelindiğine dikkat çeken savaşçılar, "Gerekirse Reqa'dan sonra Dera Zor'a da gidip oradaki çetelerle de savaşmaya hazırız" dedi.