Van – Hakkari yolunda işgalci güçlere yönelik eylem

HPG gerillaları, 20 Ağustos günü Van-Hakkari yolunda Türk askerlerine yönelik eylem düzenledi. Eylemde 4 kontra ve asker öldürüldü. Eylemde bir transit tipi askeri araç da imha edildi.

İnternet sitesinde bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının Hakkari’nin Şemdinli ilçesi ile Hakkari-Van yolunda eylem yaptığını belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

21 Ağustos günü saat 09.30’da Şemzînan’a bağlı Çeman karakolu YJA Star güçlerimizce hedeflenmiştir. Düşman mevziilerinin ve karakol nizamiyesinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Eylemden sonra işgalci TC ordusu tank, obüs ve havan topları ile alanı bombalamış, ölü ve yaralı askerleri ise skorsky tipi helikopterler ve ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır.

Güçlerimiz, 21 Ağustos günü saat 19.00’da Şemzînan’a bağlı Haruna tepesinde konumlanan işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 düşman askeri öldürülmüş, 1 adet MG3 silahı imha edilmiştir. Eylemden sonra düşman güçleri alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

4 KONTRA-ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Ağustos günü saat 12.00’da Van - Hakkari yolu üzerinde konumlanan asker ve kontralardan oluşan bir birliğe yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinden tespit edilebilen 4 kontra-asker öldürülmüştür. Güçlerimiz, düşman birliğine ait transit tipi bir aracı da ateş altına alarak imha etmiştir. Eylemden sonra ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanda bir operasyon başlatmıştır.

TÜRK ORDUSU GÜRPINAR’DA OPERASYON BAŞLATTI

19 Ağustos günü saat 03.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler Van’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesine bağlı Nordız alanındaki Axula köyü mıntıkasını bombalamıştır. Bombardıman ardından 20 Ağustos günü işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır.

BEYTÜŞŞEBAP’TA ÇATIŞMA

13 Ağustos günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Jirka alanında işgalci TC ordusu ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışmaya girmiştir. Yakın mesafeden vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışmadan sonra güçlerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

GERİLLA ALANLARINA SALDIRI

21 Ağustos günü saat 15.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Werxelê alanını bombalamıştır.

ŞENKAYA’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

16 Mayıs günü işgalci TC ordusu Erzurum’un Şenkaya alanında bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda düşman askerleri ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir. Düşman askerlerine karşı kahramanca savaşan Levent yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir

Kod Adı: Levent Leheng
Adı Soyadı: Ramazan Kılıç
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Şükran - Abdulhakim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Mayıs 2017 / Erzurum

ŞIRNAK’TA BİR GERİLLA KAZA SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

Redur (Miyad Zeyrek) arkadaş Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Gıte köyünde dünyaya geldi. Yurtsever bir ailenin çocuğu olan Redur arkadaş 2012 yılından itibaren mücadelenin içerisinde yer almıştır. Ardından 2014 yılında katılım kararı alarak mücadeleye, özgürlük saflarında devam etmiştir. Redur arkadaş mücadelenin birçok alanında yer almış, bulunduğu her alanda pratiğe aktif bir şekilde katılmış, örgüt içerisinde kısa bir süredir yer almasına rağmen büyük fedakarlık ve özveriyle en ön saflarda yer almıştır. Güçlü iradesiyle bulunduğu her alandaki arkadaşlara irade ve moral kaynağı olan Redur arkadaşımız, bu duygularla gittiği Cudi alanında 1 Ağustos günü gerçekleşen bir kaza sonucu şehit düşmüştür. Tüm Kürdistan halkımıza ve değerli Zeyrek ailesine başsağlığı diliyoruz. Şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Redur Nemır
Adı Soyadı: Miad Zeyrek
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Sosın - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Ağustos 2017 / Şırnak