Urfa’da HDP aday adaylarını tanıttı

HDP, Urfa’da 54 aday adayını tanıttı. HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 24 Haziran seçimlerine Urfa olarak hazır olduklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, aday adaylarını tanıtmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Big Nobel Kafe'de düzenlenen toplantıya, HDP’nin Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ile çok sayıda kişi katıldı. Programın yapıldığı salona “Yurttaş, yoldaş, arkadaş Demirtaş” ve “Her yerde, hep beraber diyebilmek için bizler kazanacağız” yazılı pankart asıldı.

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşundan sonra konuşan HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 24 Haziran seçimlerine Urfa olarak hazır olduklarını belirtti. 7 Haziran seçimlerinde çalışma yürüten birçok arkadaşlarının şu an cezaevinde olduğunu hatırlatan Yavuz, Urfa’daki tutuklu belediye eş başkanlarının adını sayarak, “Onların adına da çalışacağız” dedi.

HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da HDP’nin baraj altında kalması için plan yapıldığını kaydederek, “Haziran ve Kasım seçimlerinde bunu yaptılar. Fakat, baktılar ki beyhude. HDP’nin yeşerdiği fidanlığın her geçen gün aldığı saldırılara rağmen geliştiğini ve büyüdüğünü gördük. Bu fidanlığı iktidar örtülü bir şekilde bunu yok etmek yerine, aleni bir şekilde bir cephe aldı. Bir tarafta ‘cumhur ittifakı’ kurdular, diğer taraftan da adına ‘millet ittifakı’ dediler. Her iki ittifak da zahiren rakip görünse de hedeflerinde aleni bir şekilde HDP’yi baraj altına çekmek var. Ama emin olun, bunu başaramayacaklar” dedi.

Erdoğmuş'un konuşmasından sonra, HDP Urfa aday adayları tanıtımına geçildi.  54 kişilik bir listeden oluşan aday adayların isimlerinin okunmasının ardından program sona erdi.