Unite the Union Efrîn'in yanında

Britanya’nın en büyük işçi sendikası Unite the Union’un uluslararası direktörü Simon Dubbins, Efrîn'i işgal girişimine karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

Britanya’nın en büyük işçi sendikası Unite the Union’un uluslararası direktörü Simon Dubbins, Türk devletinin Efrîn işgalinin "rezillik" olduğunu belirterek, “Yaşananları oturup izlersek bu da bizim rezilliğimiz olur" dedi.

Unite, resmi olarak kayıtlı 1.5 milyon üyesiyle İngiltere ve Galleri’n en büyük emekçi örgütü. Sendikanın direktörü Dubbis, Türk devletinin Efrîn işgaline ilişkin yeni Özgür Politika'nın sorularını yanıtladı.

EFRÎN'E SALDIRI DURDURULMALI

Simon Dubbins, Unite the Union'un bugüne kadar bu konuda çok net olduğunu; Türkiye’de her zaman demokratik güçlerin destekçisi olduklarını söyledi. "Her zaman açık şekilde Kürt kardeşlerimiz ile mücadelelerinde omuz omuza olduğumuzu göstermeye çalıştık" diyen Dubbins, Efrîn saldırısının başlaması ardından bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak yineledi: "Açıklamamızda, Türkiye’nin saldırılarının rezalet olduğunun altını çizmiştik. Efrîn’e yönelik saldırılar derhal durdurulmalıdır. Britanya devleti tüm yaptırım gücünü kullanarak Türkiye’yi saldırıları durdurmaya zorlamalıdır."

EN GÜVENLİ YERE SALDIRIYOR

"Buradaki asıl rezalet, aslında Türkiye kendi sınırında en güvenli yere saldırıyor" ifadelerini kullanan Dubbins, Efrîn’in savaştan kaçan mülteciler için bir sığınma merkezi olduğuna işaret etti. "Efrîn’de YPG-YPJ-PYD çok özel bir sistem yarattı. Bu sistemde halklar aralarında eşitlik yaratılmış, etnik kökenlerini, kendi gruplarını demokratik bir yapı içerisinde yaşama hakları var" diyen Dubbins, şöyle devam etti: "Türkiye buraya saldırırken asıl rezilliğini ortaya koyuyor. Efrîn’in Türkiye’ye saldırmak için yaratılmış bir askeri kamp olduğu yalanına sarılıyor. Daha da kötüsünü belirtmem gerekirse Türkiye, DAİŞ savaşçılarını, El Nusra üyelerini bu saldırılarda kullanıyor, onlara yer veriyor, yardım ediyor."

TÜM İNSANLIK İÇİN SAVAŞTILAR

YPG/YPJ’nin DAİŞ’e karşı savaştığının altını çizen Dubbins, şunları vurguladı: "Bunu sadece Kürtler için değil tüm insanlık için yapıyorlar, aslında bugün yaşadıkları saldırıları oturup izlemek de bizim rezilliğimiz olurdu. Türkiye’nin bu saldırılarını demokratik güçler olarak elimizden geldiğince durdurmaya çalışacağımızdan herkes emin olabilir.”

ETNİK TEMİZLİK PEŞİNDE

Efrîn’in bir operasyon değil, işgal olduğuna dikkat çeken Dubbins, "Türkiye, sivilleri hedef alıyor, masum insanları bombalıyor" dedi. Türkiye’nin aynı zamanda etnik temizlik peşinde olduğunu kaydeden Unite Sendikası direktörü Dubbins, şöyle konuştu: "Erdoğan’ın bölgeyi etnik olarak temizlemeye çalışıyor. Buraya daha çok kendi devletini destekleyecek mültecileri yerleştirmek; DAİŞ ve El Nusra’cıları yerleştirmek ve kendince güvenli bölge olarak kullanmak istiyor. Bence bu sadece Efrîn işgali değil, ayrıca Erdoğan’ın Minbic’e oradan da Kürdistan’ın diğer bölgelerine ilerleyebilmek için başlattığı bir saldırıdır."

JOHNSON'A AÇIK MEKTUP

Unite Sendikası olarak Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a Efrîn için açık mektup yazdıklarını da hatırlatan Dubbins, net bir şekilde bu saldırıların rezillik olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini söylediklerini kaydetti.

Türkiye ve İngiltere’nin NATO üyesi olduklarını anımsatan Dubbins, "Böylesi rezil bir işgal girişimi karşısında Britanya aslında Türkiye’yi çoktan durdurabilmeliydi" ifadelerini kullandı.

ORTAK OLUP REZİL OLMA

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson’u da 'güvenlikleri için yapıyorlar' sözlerinden dolayı eleştiren Dubbins, "Çünkü çok net ve açık; Türkiye aşırı derecede agresif ve otoriter bir devlet haline dönüştü. Kendi halkını Cizre ve Sur gibi kentlerde bombalayan bir devlet. Türkiye’nin bu saçma işgal girişimine ortak olup, etnik temizlik girişimini haklı çıkarmaya çalışarak kendini rezil etme" diye konuştu.

ÖCALAN KAMPANYASINA DEVAM

Son olarak "Öcalan politik bir tutsaktır. Öcalan’a uygulanan izolasyon ve tecrit kabul edilir olamaz" diyen Unite the Union’un uluslararası direktörü Simon Dubbins, Öcalan'ın özgürlüğü ve barış görüşmelerinin başlaması için Öcalan’a özgürlük kampanyalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.