Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Türkiye’nin Efrin’e saldırılarına ilişkin YPG’den açıklama

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. YPG, dünkü saldırılarda 2 sivilin yaralandığını bildirdi.

YPG Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun Efrin Kantonu’na yönelik saldırılarının bir haftalık bilançosunu açıkladı.

YPG’nin açıkladığı bilanço şöyle:

“Türk ordusu komutası altında hareket eden çetelerinin Rojava’ya yönelik saldırıları devam etmektedir. Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn üzerindeki saldırılarını artırmıştır. Ayrıca Türk ordusu ve çetelerinin saldırıları sonucunda 2 sivil yaralanmış, yurttaşların evleri ve malları zarar görmüştür. Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn üzerindeki hava hareketliliği de devam etmektedir.

Türk ordusu ve bağlı çetelerinin son 7 gün içindeki saldırıları ve ihlallerine ilişkin bilanço şöyle:

9 Temmuz 2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler Efrîn’in Kantonu’nun Şêrawa İlçesi’ne bağlı Bircikê Silêman ve Basufanê köyleri ile Barîn Tepesi’ne havan toplarıyla saldırılar gerçekleştirmiştir. Ayrıca akşam saat 23.00’te Türk ordusu ve çeteleri havan topları, tank gülleleri ve doçka silahlarıyla Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Maranez ve Vîla Qadî köylerine saldırmıştır. Güçlerimiz çetelerin saldırılarına obüslerle anında karşılık vermiş ancak düşmanın ölü ve yaralıları hakkında net bir bilgi elde edilememiştir. Yine aynı gün içerisinde çeteler insansız keşif uçaklarıyla Elqamiyê Köyü’nü bombalamış ve doçka silahlarıyla Efrin’in Cindirês İlçesi’ne bağlı Zîn Vadisi ve Barîn Tepesi’ne saldırılar düzenlemiştir.

10 Temmuz 2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler, doçka silahlarıyla Efrin’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Şehît Şîlan Tepesi’ne saldırmıştır. Yine havan topları ve doçka silahlarıyla Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê Köyü’ne saldırılar düzenlenmiştir. Aynı gün, Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Bêlûniyê, Eyn Deqnê, Minix ve Maranez köyleri üzerinde keşif dolaşarak doçka tipi silahlar ile bu alanlara saldırmıştır. Ayrıca güçlerimiz Barîn ve Baz tepelerine yeni mevziler yapmaya çalışan çeteleri doçka ve BKC silahlarıyla vurmuş; ancak çetelerin ölü ve yaralıları hakkında net bir bilgi elde edilememiştir.

11 Temmuz 2017 tarihinde çeteler havan topları ve doçkalarla Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê Köyü’ne saldırmıştır. Güçlerimiz, havan toplarıyla bu saldırılara anında karşılık vermiştir.

12 Temmuz 2017 tarihinde Türk ordusuna bağlı çeteler doçka silahlarıyla Basufanê Köyü’ne saldırmıştır. Buna yönelik güçlerimiz de Efrîn’in Cindirês İlçesi’ndeki Şehit Şilan Tepesi’nden saldırılara karşılık vermiş ve bir çete öldürülmüştür.

14 Temmuz 2017 tarihinde saat 01.00 sularında Türk ordusuna bağlı çeteler, havan toplarıyla Efrin’in Cindirês İlçesi’nde yer alan Baz, İska ve Barîn tepelerine ve Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basufanê Köyü’ne saldırmıştır. Doçka silahlarıyla da Başemrê ve Basufanê köyleriyle, İska ve Şehit Şilan tepelerine saldırmıştır. Güçlerimiz yine anında çete saldırılarına karşılık vermiştir. Yine Türk ordusu ve kendisine bağlı çeteleri saat 17.00’de obüslerle Qestel Tepesi, Maranez, Eyn Deqnê, Vîla Qadî ve Bêlûniyê köylerine saldırmıştır. Aynı gün saat 24.00’de insansız keşif uçakları Qestel, Qitmê ve Efrîn arasındaki alanda dolaşmıştır. Türk ordusu ve çeteleri yine aynı gün katyuşa tipi füzelerle Efrîn’in Şera İlçesi’nde bulunan Qestel Tepesi’ne ve havan toplarıyla da Efrîn’in Cindirês İlçesi’nde yer alan İska Tepesi’ne saldırılar düzenlemiştir.

15 Temmuz 2017 tarihinde saat 14.00’de Türk ordusu ve güdümündeki çeteleri obüslerle Efrîn’in kuzeyinde bulunan Til Tewîl, Cûmkê, Stêr ve Qitmê köylerine saldırılar gerçekleştirmiştir. Saldırılar sonucu biri ağır olmak üzere 2 sivil yaralanmıştır. Aynı gün saat 16.00’da Efrîn’in Şera İlçesi’ne bağlı Şêwarxa Köyü’ne obüslerle ve Efrîn’in Cindirês İlçesi’ndeki Barîn Tepesi’ne havan toplarıyla saldırılar gerçekleştirmiştir. Yine saat 15.00’dan itibaren Türk ordusuna ait insansız keşif uçakları Eyn Deqnê mıntıkasında keşif uçuşları yapmıştır. Güçlerimiz çete saldırılarına anında karşılık vermiş; bu çerçevede saat 10.00’da Efrîn’in Şêrawa İlçesi’ne bağlı Başemrê Köyü yakınlarında bulunan çete mevzilerini orta silahlarla vurmuş; ancak ölü yaralı çete sayısı hakkında herhangi bir elde edilememiştir.”