Türk ordusunun Efrîn'deki zulmü artıyor

Türk ordusu ve çeteleri Efrîn'deki işgalci uygulamalarını sürdürüyor.

Efrîn’deki Êzidîleri ve kültürlerini yok etmeyi hedefleyen işgalci Türk ordusu ile çeteleri, vahşetine devam ediyor.

Çeteler bölgede bulunan Êzidîleri zorla Müslümanlaştırmaya çalışırken, Êzidîlere ait evleri gasp ederek camiye çeviriyor.

ZEYTİNLİKLER GASP EDİLDİ; TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ

Türk devletine bağlı çeteler, Êzidîlerin kutsal mekanları olan Eyn Dara’daki Şêx Berekat türbesi, Meydankê köyündeki Qere Cirne Türbesi ve Qîbar köyünde bulunan Şêx Adî Türbesi'ni yıktı. Bununla birlikte Efrîn halkının ve bölgede yaşayan Êzidîlerin zeytin hasatlarının yüzde 90’ını gasp etti.

Yerel kaynaklar, Türk devletine bağlı çeteler, Cindirês ilçesine bağlı Feqîra köyündeki tüm zeytin hasadına el konuldu. Türk devletine bağlı Firqet El-Hemzat çetelerinin bir süre önce köydeki zeytin ürünlerine el koymak için karar çıkardığı, karşı gelenlerden ise bin dolar para alınacağı ve tutuklanacağını söylediği öğrenildi.

Efrîn ile Cindirês arasında bulunan Xilnêrê, Keferşîlê, Maratê, Bablît, Betîte, Bozkê, Telif ve Kefer Zeyt köylerinde zeytin ürünlerine el koyduğu, halkın tarlalarına gitmesine izin vermediği bildirildi.

Türk ordusu ve çetelerinin gasp ettiği zeytinlerin Türkiye’ye gönderildiği de öğrenildi.

AJANLAR

ANHA’nın edindiği bilgiye göre Efrîn’de bazı kişilerin Türk ordusuyla bağlantılı olduğu ve ajan olarak kullanıldığı, çeteleri Efrîn’deki sivillerin evlerini gasp etmede yönlendirdiği ortaya çıktı. 

Bununla birlikte Tellef köyündeki Hemûd Xezal, Mihemed Fadil, Abdullrehman Ali Tofan, Fehim Reşîd ile Kefer Şîlê köyündeki Ebû Ali, Nasir Mihemed, Hesen Ali Arnî, Abidin Mihemed ve Mustafa Mihemed adlı kişilerin Türk ordusu ve çeteleri için ajanlık yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Diğer yandan Kefer Betrî köyünde yaşayan Mustafa Hemsûr adlı ENKS üyesi olduğu ve çeteler için çalıştığı öğrenildi.