Türk ordusu ve çeteleri Efrîn'de Êzidîleri kaçırdı!

Efrîn'de Türk ordusu ve çeteleri, Qîbar köyünde tarlada çalışmaya giden Êzidîleri kaçırdı!

Efrîn kent merkezine bağlı Qîbar köyünde, zeytin tarlasında çalışmaya giden ve aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda Êzidî, işgalci Türk ordusu ve çeteleri tarafından kaçırıldı.

Kaçırılan kadınlardan birinin adının Hemîde Şêx Henan olduğu öğrenildi.

AĞAÇLARI YAKTILAR

Yerel kaynaklar, Türk askerleri ve çetelerinin, Şera ilçesine bağlı Meydanke beldesindeki tepenin etrafında bulunan ağaçları ateşe verdiğini de aktardı. Çetelerin, yangına müdahale edilmesini engellediği öğrenildi.

İşgalci güçler, bir süre önce de Hawar Dağı çevresindeki ağaçları ve ekili arazileri ateşe vermişti.

Efrîn’deki işgal 20 Ocak’ta başladı. 18 Mart’ta kent merkezi işgal edildi. Tüm işgal bölgelerinde sistematik olarak yoğun savaş suçları ve insan hakları ihlalleri işleniyor. Efrîn’de işgal saldırıları sırasındaki katliamlar dışında hemen her gün infaz, işkence, gasp, yağmalama, taciz ve tecavüz haberleri geliyor.

Ağustos ayı başında bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü de işgal altındaki Efrîn’de ağır insan hakları ihlalleri yaşandığını belirterek, “işgal gücü” olarak tanımadığı Türkiye’nin bundan sorumlu olduğunu belirtti. Haziran ortasında bir rapor yayınlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgal altındaki Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirmişti.