Türk ordusu ile Devrimci Güçler arasında çatışmalar sürüyor

YPG-YPJ ve Devrimci Güçler savaşçıları, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin Kantonu ve Şehba’ya yönelik saldırılarına karşılık vermesi üzerine başlayan çatışmalar devam ediyor.

Alınan bilgilere göre, Kilcebrîn ve Mari’de konuşlanan işgalci Türk ordusu ve çeteleri Til Çîçan, Til Midîq, Qol Sirûc, Semûqe, Herbil ve Şêx Îsa’da Ceyş El-Siwar (Devrimci Güçler) savaşçılarına ait noktalara doçka tipi ağır silahlarla saldırı düzenledi. Ceyş El-Siwar savaşçılarının saldırılara karşılık vermesiyle başlayan çatışmaların devam ettiği ve Türk devletine bağlı çetelere ağır darbeler vurulduğu bildirildi.

Öte yandan, Türk işgal güçleri dün akşam saat 20.00-23.00 arası Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Basûfan ve Başimre köylerine yönelik saldırılarına YPG-YPJ güçleri tarafından karşılık verildi.

Çeteler ayrıca Cindirês ilçesine bağlı Barîn köyünde bulunan YPG-YPJ savaşçılarına ait noktalara doçka tipi silahlarla ateş açıldı. Şera ilçesine Marenaz köyünü de çeteler bugün sabah saatlerinde top atışları yaptı.

Türk devlet çetelerinin Marenaz köyüne yönelik top atışlarında sivillere ait yerleşim yerleri ve ekili arazilerde büyük çapta hasar meydana geldi.