Türk devleti Efrîn’de 16 sivili daha kaçırdı

Türk devleti ve çeteleri işgal ettikleri Efrîn’de 16 sivili daha kaçırdı.

Alınan bilgilere göre, Cuma günü Efrîn’in Mabata ilçesine bağlı Dargirê köyünden 16 sivil, Ankara’ya bağlı El Şamiye Cephesi tarafından kaçırıldı.

Kaçırılanların isimleri şöyle; Cemîl Xelîl Arif, Ezîz Menan Mustefa, Emîn Ezîz Mustefa, Lewend Ezîz Mustefa, Menan Ezîz Mustefa, Muhemed Menan Mustefa, Diyar Muhemad Mustefa, Kawa Reşîd Elîko, Muhemed Omer Elîko, Nezmî Ehmed Elîko, Ehmed Muhemed Seqmê, Ehmed Muhemed Elîko, Roşîn Emîn Ico, Erif Husên Nasan, Ruken Omer, Silêman Welîd, Cewdet Bekir.

İşgalciler hemen her işgal altındaki Efrîn bölgesinde sivilleri kaçırıyor, işkence ediyor ya da mallarını gasp ediyor. 20 Ocak’ta başlayan işgal saldırılarından bu yana binlerce Efrînli aynı akıbeti yaşadı. Katliam, infaz, işkence, gasp, yağmalama, taciz ve tecavüz, Türk devletinin bölgede sistematik olarak işlediği savaş suçları olarak öne çıkıyor.

Ağustos ayı başında bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü de işgal altındaki Efrîn’de ağır insan hakları ihlalleri yaşandığını belirterek, “işgal gücü” olarak tanımadığı Türkiye’nin bundan sorumlu olduğunu belirtti. Haziran ortasında bir rapor yayınlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, işgal altındaki Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirmişti.