Türk devleti bir köyde ekili arazileri ve ağaçları yok etti

Türk işgal güçleri ve çeteleri Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Sorxankê köyünde bir ay içerisinde 41 dönümlük ekili arazi ve binlerce ağacı yaktı.

Türk ordusu ve çeteleri, katliam, infaz, işkence, tecavüz, gasp ve yağma gibi ağır savaş suçlarının yanısıra, doğayı ve geçim kaynaklarını da katletmekten çekinmiyor. ANHA’nın haberine göre Türk ordusu ve Furqet El Hemzat çetesi başta olmak üzere Ankara’ya bağlı çeteler, bir ay içerisinde Sorxankê köyünde 41 dönümlük arpa ve buğday ekili arazi ile 4 bin 970 adet zeytin, incir ve badem ağacını ateşe verdi.

Köylüler, Kîmarê köyünde bulunan işgalcilerin sürekli kendilerini hedef aldıkları ve tehdit ettiklerini belirtti. Türk devletini ve çetelerinin arazileri ve ağaçları yakması nedeniyle 20 aile mağdur durumda.

Zekeriye Mecid Mihemed isimli köylü, “Çeteler tarlalarımı yaktı ve kaçtı. Çeteler bizi hedef aldığı için yangını da söndüremedik” dedi.

Diğer bir mağdur köylü olan Ayşe Mele, “Ekmeğimizi nereden çıkaracağız? Rızkımızı tarlalarımızdan çıkarıyorduk. Çeteler tarlalarımızı yaktıktan sonra artık nasıl geçineceğimizi bilmiyoruz” diye konuştu.

Cuma Ebdo Berekat adlı genç işgalci Türk ordusu ve çetelerinin vahşi uygulamaları karşısındaki sessizliğe tepki göstererek, “Çeteler tarlalarımızı yaktı. Efrin halkına karşı insanlık dışı şeyler uyguluyorlar ancak tüm dünya bu durum karşısında sessiz. Kamuoyuna çağrım, artık bu sessizliğe son vermesidir” ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları mağduriyeti giderebilecek hiçbir imkanları olmadığını belirten Sorxankê Köyü Komünü Eş Başkanı Remzi Mihemed ise şöyle konuştu: “Köylülere yardım etmek için komünümüzün yapabileceği bir şey yok. Çünkü imkanlarımız çok kısıtlı. Öyle ki köylüler yiyecek bulma sıkıntısı yaşıyor.”