‘Türk devleti basın yoluyla saldırıları meşrulaştırıyor’

YPG Efrîn Komutanlığı, işgalci Türk devletinin basın yoluyla Efrîn ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını meşrulaştırmaya çalıştığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Efrîn Komutanlığı, Türk devleti ve basın kuruluşlarının Efrîn’e ilişkin gerçekleri saptırdığını kaydetti.

“Türk devleti basını, güçlerimizin Türk askerlerine saldırdıkları ve ‘Askerlerimiz kendilerini savunmaktadır’ iddialarıyla da güçlerimizi hedef göstermekte, Efrîn ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarını meşrulaştırmak istemektedir” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Uzun bir süredir işgalci Türk ordusunun Efrîn ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları artarak devam etmektedir. Dün bir kez daha 18.30- 19.00 saatleri arasında işgalci Türk ordusu obüs toplarıyla Efrîn’in Bilbile ilçesine bağlı Topal, İkidame, Zehra Boğazı köylerine saldırmıştır.

YPG ve YPJ savaşçıları da Türk askerlerinin saldırılarına anında karşılık vermiş ve çatışma çıkmıştır. Edinilen bilgilere göre, çatışmalarda bir Türk askeri yaralanmıştır. Ancak, Türk devleti basınında bunun tersi iddia edilmiş, YPG’nin askerlere saldırdığı söylenmiştir. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Saldırı Türk askerleri tarafından gerçekleşmiş ve güçlerimiz de meşru savunma çerçevesinde saldırılara karşı direnmiş ve bölge halkının savunmasını gerçekleştirmiştir.

Türk ordusu keşif ve savaş uçakları Efrîn bölgesi üzerinde gezmeye devam etmekte, Türk ordusu Efrîn’i işgal hazırlıklarını arttırmaktadır. YPG olarak saldırılara sessiz kalmayacağız. Halkımızı ve tüm Kuzey Suriye halkının savunmaya hazırız.”