TEV-DEM: Efrin’deki işgal Suriye halkları için tehdittir

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik düzenlediği talan ve işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan TEV-DEM, “Efrîn’deki işgal aynı zamanda tüm Suriye ve halkları için de bir tehlike oluşturmaktadır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Efrîn halkı ve YPG/YPJ güçlerinin işgal ve talan saldırılarına karşı direnişlerini sürdürdüğünü de belirtti.

“Türk devletinin barbarca saldırıları halkın eşsiz direnişini engelleyemeyecektir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Efrîn’deki işgal aynı zamanda tüm Suriye ve halkları için de bir tehlike oluşturmaktadır. Erdoğan yüzyıl önceki işgalciliğini yeniden bölgede hayata geçirmek istemektedir. Efrîn’de Türk bayrağının açılması ve Türkiye’nin sistemi ve dilinin Efrîn halkına aşılanmak istenmesi işgal olduğu kadar bölgedeki savaşın çözümü ve güvenlik için de tehdittir.

TEV-DEM çatısı altında faaliyet yürüten tüm siyasi oluşumlar, Türk devletinin Efrîn’deki işgaline karşı sürdürülen direnişi destekliyor. Ayrıca Türk istihbaratı tarafından Antep’te kurulan meclisi kınıyoruz. Türk devletinin menfaatleri doğrultusunda kurulan bu meclis, Efrîn halklarını işgal ve talan altında yaşamaya zorlayarak ihanet çizgilerini sürdürmektedir.”

Açıklamada ayrıca Türk devletinin Efrîn’deki talan ve insanlık dışı saldırılarına karşı uluslar arası hukuk örgütlenmelerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı.

Efrîn’deki direnişin her daim yanında olunacağının belirtildiği açıklamada, “Bizler de siyasi ve diplomatik alanda üzerimize düşen direniş sorumluluğunu sürdüreceğiz. Efrîn’deki şehit düşen kahramanların anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Halk direniş ve iradesi ile işgali sona erdirecektir” denildi.