TEV-DEM’den ABD’ye yanıt: Öcalan tüm bölge halkının umudu

TEV-DEM, ABD'nin, Öcalan'a dönük açıklamasıyla demokrasi ve insan hakları ilkelerini ihlal ettiğini belirtti.

TEV-DEM Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine ilişkin ve ABD Konsolosluğu’nun Öcalan’a dönük açıklaması üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD Konsolosluğu’nun, yaptığı açıklama ile demokrasi ve insan hakları ilkelerini ihlal ettiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

'TÜM BÖLGE HALKININ UMUDU ÖCALAN'

“Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) olarak; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı güçlü tepki gösteren Kuzey Suriye halkını selamlıyoruz. Konuya ilişkin yapılan eylemler ve gösterilen tepkiler, Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesinin artık tüm bölge halkının umudu olduğunu göstermektedir. Önder Öcalan, bölgenin yaşadığı krizinin çözüm yolunu sunmaktadır. Öcalan tüm özgürlük isteyen halkların mücadelecisidir.

Öcalan direnişiyle kimlikleri ne olursa olsun tüm ezilen halkları, fiziki ve psikolojik işkenceden korumaktadır. Öcalan’ın sağlık durumun iyi olmadığına ilişkin bilgiler söz konusudur. Önder Öcalan bir tek kişiyi temsil etmemektedir, şahsında soykırımlara uğrayan tüm halkları temsil etmektedir. Demokratik Ulus projesinde bölge halkının temsilidir. Önder Öcalan’a dönük tecrit ve işkence, barış ve özgürlük isteyen halkların umuduna yöneliktir.

ABD'YE TEPKİ

Milyonlarca Kürt ve Kuzey Suriye halkları Önder Öcalan’a yönelik haksızlığa karşı çıkarken, bölge halkı Öcalan’ı temsilcisi kabul ederken ve DAİŞ’in yenilmesindeki rolüne rağmen, ABD Konsolosluğu Önder Öcalan’a ilişkin açıklama yapmıştır. Açıklamaları demokrasi ve insan hakları ilkelerini ihlal etmektedir. Bu şekilde bir açıklama, yalnıza Türk devletinin demokratik güçlere karşı siyasetine hizmet etmektedir. Amerika’nın halkların değerlerine yönelik bu saldırı yerine yalnızca Türkiye’nin değil, tüm Suriye’nin de güvenliğine hizmet edecek Kürt sorununun çözümü için hareket etmesi gerekirdi.

'İMRALI'YA HEYET GÖNDERİLMELİ'

Son olarak uluslararası topluma İmralı’ya bir heyetin gönderilmesi için Türkiye’ye baskı yapması çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca CPT’ye Önder Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumunu tespit etmesi ve durumun açıklaması çağrısı yapıyoruz. Halkımıza Önder Öcalan için eylemlerini sürdürmeleri çağrısı yapıyoruz. Bir kez daha halkımızı selamlayarak; zafer, Önder Öcalan’ın fikirleri ve halkımızındır, diyoruz.”