TEV-DEM: Barzani Türk işgalini teşvik ediyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin PKK’yi “işgalcilikle” suçlamasına tepki gösteren, TEV-DEM Diplomatik İlişkiler Merkezi, bu tür açıklamaların Kürt halkına hizmet etmediğini belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Diplomatik İlişkiler Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada Kürdistan Bölgesi hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani’ye tepki gösterdi.

Hewlêr hükümetini Türk işgaline karşı tavır almaya çağıran TEV-DEM, PKK’nin Kürdistan’ın başlıca ulusal hareketlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Açıklamada, “Türk devleti yıllardır Kuzey Suriye-Rojava’daki Kürt kazanımlarına saldırmaktadır. Saldırılarını burası ile sınırlandırmayan Türk devleti Kürdistan’ın diğer parçalarına da saldırmaktadır. Türk devleti Kürtlerin istediği düzeyde var olmasını istemektedir. Hiçbir ulusal hak ve kazanımını kabul etmemektedir” ifadeleri kullanıldı.

İşgal saldırılarına karşı ulusal birliğin hayati önemde olduğunun altını çizen TEV-DEM, “Varlığımızı hedef alan plan ve projelere karşı birliğe ihtiyacımız bulunmaktadır” diye kaydetti.

PKK ULUSAL BİR HAREKETTİR

Türk işgaline sessiz kalan ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutlayan Barzani’nin PKK’yi hedef alan açıklamalarına dikkat çeken TEV-DEM, şunları ifade etti: “İşgal saldırıları hakkında yapılan ve özellikle Kürdistan’ın başlıca ulusal hareketlerinden birine ‘İşgalci’ denilen bu açıklama hiçbir şekilde Kürt halkına ve kazanımlarına hizmet etmemektedir. Neçirvan Barzani’nin bu konuşması aynı zaman Türkiye’ye saldırılarına devam etmesi yönünde bir mesajdır.”

Türk devletinin Güney Kürdistan’ın birçok yerinde varlık gösterdiğini ve 20’yi aşkın askeri üssü bulunduğunu hatırlatan TEV-DEM, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik “barbarca” saldırılarına işaret etti.

İŞGAL DURDURULMALI

TEV-DEM, “Türk devletinin Güney Kürdistan’daki barbarca saldırıları Efrîn’deki barbarca saldırılarından eksik değildir” dedi.

Hewlêr yetkililerini bir an önce işgal saldırılarını durduracak girişimlerde bulunmaya çağıran TEV-DEM “Bölgedeki sorumlu ve yetkililer öncelikle Türk devletinin dostları olmayacağını iyi bilmeli, buna ikna olmalıdır. Güney Kürdistan’daki siyasi ve toplumsal hareket ve örgütlenmeler bir an önce işgale karşı net tavır koymalıdır” diye noktaladı.