Tabqalılardan Esad’a: Hepimiz QSD savaşçısıyız

Tabqalılar, Beşar Esad’ın QSD’ye yönelik açıklamalarına tepki göstererek “Hepimiz QSD savaşçısıyız. QSD’ye hain diyenler, tüm halkı hain olarak adlandırıyor” mesajı verdi.

Tabqalılar, Suriye Rejimi Lideri Beşar Esad’ın QSD’ye yönelik açıklamalarına tepkisini alanlara çıkarak gösterdi.

El Xaz Stadı’nda bir araya gelen halk, QSD, MSD, Suriye Kadın Meclisi, Suriye Gençlik Meclisi, Tabqa Demokratik Sivil Yönetimi bayrakları ile Esad’ın açıklamalarını protesto eden pankartlarla yürüyüşe geçti.

El Elem Bulvarı’nda ise bir miting düzenledi.

Mitingde Tebqa Demokratik Sivil Yönetimi’nin açıklamasını Yasama Meclisi Eş başkanı Rewşen Heme okudu.

“Beşar Esad’ın gayri ahlaki, güçlerimizi ihanetle suçladığı son açıklamalarını sert bir şekilde kınıyoruz. Tüm dünya, bu güçlerin, Suriye’de teröre karşı savaşan ve Suriye halkının birliğini sağlayan güçler olduğunu bilmektedir” denilen açıklamada, Tabqa’da Kürtler ve Arapların birlikte çalışma yürüttüğünü, aynı hendeklerde yer aldığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri’ni “hain” olarak adlandıranların, Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve Türkmenleri de “hain” olarak adlandırdığı vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

“Mücadelemizi, desteklediğimiz Demokratik Suriye Güçleri ile birlikte yürüteceğimizi belirtiyoruz.

Suriye rejimi Başkanı Beşar Esad’ın yaptığı sorumluluktan yoksun açıklama, Suriye’deki krizi derinleştirme amacı taşımaktadır.

Hepimiz, Tabqa kenti terör saldırıları ile yüz yüze kaldığında, Suriye rejiminin de saldırılarda bulunduğunu biliyoruz. Rejim, Tabqa kentini çete gruplarının eline terk etti. Bu gruplar da daha sonra kenti DAİŞ çetelerine teslim etti. Uzun bir süre sonra Demokratik Suriye Güçleri imdadımıza yetişti. QSD içerisinde yüzlerce Tabqalı kız ve erkek bulunuyordu. Bu gençler kanlarıyla, en ağır bedellerle kentimizi özgürleştirdi. Bu sebeple de asla Esad ve diğerlerinin, böylesi bir gücü ‘hain’ olarak adlandırmasını kabul etmiyoruz.

Bu temelde bizi temsil eden, çocuklarımızın içinde yer aldığı Demokratik Suriye Meclisi çatısı altında bulunan Demokratik Suriye Güçleri ile çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz. Hep birlikte, halkların kardeşliği temelinde tüm halkların ve inanç gruplarının yer aldığı Suriye’yi inşa edeceğiz.

Tüm kesimlere, Demokratik Suriye güçleri etrafında toplanmaları çağrısı yapıyoruz, hepimiz QSD savaşçısıyız!”

Tabqa Kadın Meclisi adına açıklamayı yapan Fatima El Eli ise “DAİŞ terörüne karşı direniş meydanlarında kahramanca savaşan, fedai ruhla direnen, siyasi, kültürel ve toplumsal alanlarda öncülük eden kadınlar adına, Esad’ın açıklamasını kınıyoruz. QSD’ye yönelik her sözü, bölge halkına söylenmiş kabul ediyoruz” dedi.

Tabqa Aşiretler Uzlaşma Meclisi adına ise Şeyh Ehmed Ewad El Hisen konuştu. Artık savaşa yeter dediklerini söyleyen El Hisen şöyle devam etti: “Teröre karşı birlik olmamız gerekiyor. Aynı hendekte yer alarak, hiçbir gücün topraklarımıza yaklaşmasına izin vermemeliyiz. Bizler Suriye halkıyız, ihanetçi değiliz.”

Gençlik ve Spor Komitesi Eş Başkanı Minewer El Edad da “Beşar Esad’ın açıklamasını kınıyoruz. Bizi ihanetle suçlayanlar, Suriye halkının başına neler getirdiklerine baksınlar. Suriyeli gençlerin kafaları kesildiğinde, ülkenin her yerine kanları aktığında sessizdiler ve hiçbir şey yapmadılar. Bizler ülkenin özgürlüğü için kan verdik, bize nasıl hain diyebilirler?” dedi.