Tabqa halkı 4 şehidini uğurladı

Reqa’da mayın temizleme çalışmaları sırasında şehit düşen 4 QSD savaşçısı Tabqa’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Reqa’da mayın temizleme çalışmaları sırasında şehit düşen QSD savaşçıları Hesen Abdullah El Temir (Ebu Usama), Emar Taha El Efara (Emar Reqa), Ebas Kazım El Hisen (Ebas El Kerama) ve Ehmed Mihemed Nafai’nin cenazeleri Tabqa Weteni Hastanesi’nden alınarak şehitliğe götürüldü.

Törende bir konuşma yapan QSD Komutanı Omid Gabar, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Şehitlerin intikamının alınacağını söyleyen Gabar, Suriye rejimi başkanı Esad’ın QSD’ye yönelik ihanet açıklamasına ilişkin de “Baas rejimine göre, onların sisteminde yürümeyen herkes ve aynı zamanda özgürlük isteyen herkes ihanetçidir. Herkes bunu iyi biliyor ki Kuzey Suriye’de halkın iradesi öndedir, tüm kesimlerin yer aldığı QSD dışında da hiçbir güç yoktur” şeklinde konuştu.

Tebqa Yürütme Meclisi Eş başkanı Hind El Eli de yaptığı konuşmada, bölge halkının Tabqa’nın savunmasından sorumlu olduğunu belirterek, savaşçıların özgür bir yaşam için şehit olduklarını söyledi ve şehitlerin çizgisine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Aşiretler Meclisi üyesi Ehmed Ewad El Hisen de şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Bizler hain değiliz. Ülke için şehitler veriyoruz, şehitler bizleri savunmak için canlarını feda etti” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.