Sydney'den Efrîn'e destek: Elimizi çabuk tutalım!

Sydney'de Efrîn için basın toplantısı düzenlenerek, Türk devletinin katliamlarına karşı kenetlenme ve harekete geçme çağrısı yapıldı.

Yeşiller Partisi adına Milletvekili Jamie Parker, Nsw Eyalet Parlamentosu'nda sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileriyle Efrîn için basın toplantısı düzenledi.

'ULUSLARARASI ÇEVRELER SESSİZ KALMAMALI'

Parker, "Bugün Efrîn'de olanlar için, Efrîn halkının sesi olmak için buradayız" diyerek, şunları söyledi: 

"Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına sessiz kalmamak icin buradayız. kilometrelerce uzakta olabiliriz ama bizim için fark etmiyor; bizim yüreğimiz, kalbimiz Efrîn’de direnenlerin yanındadır. Yeni Zelanda-Avustralya Yeşiller Partisi milletvekilileri adına, Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal hareketini kınıyoruz. Buradan Avustralya hükümetine, Birleşmiş Milletler'e, ABD'ye, Avrupa Birliği ülkelerine çağrımız; Türk devletinin katliamlarına sessiz kalmamalılar ve Birleşmiş Milletler'in bütün Suriye için aldığı bir aylık ateşkes kararına uygulanması için sahip çıkmalarını bekliyoruz."

'YAŞLILARI, ÇOLUK ÇOCUĞU HEDEF ALIYORLAR'

Efrînli aileler adına konuşan Mira İbrahimi de şunları kaydetti:

"Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin bugün Efrîn'de yapmak istedikleri bir etnik temizlik ve katliamdır. Yaşlı, çoluk çocuk demeden sivil halkı hedef alarak Efrîn'i boşaltmak istiyorlar ama başaramayacaklar. Türk devletinin vahşetine sessiz kalınmamalı."

'KİM NE YAPACAKSA BUGÜN YAPMALI'

Kürt kadın aktivist Hawzhin Azeez ise ülkelerin sessiz kalmasının Erdoğan'a güç verdiğine dikkat çekerken, "Efrîn halkı her türlü direnecektir. Kim ne yapmak istiyorsa bugün yapsın; yarın çok geç olabilir" dedi.

DKTM adına Brusk Aeiveri de Kürt halkının uluslararası bir komployla karşı karşıya olduğunu vurgularken, halka kenetlenme çağrısında bulundu.