Suikastçı Amara intikam alıyor

YPJ’nin suikastçı savaşçılarından Deniz Amara, Şengal ve Kobanê işgallerine karşı Cizre’den gelip YPJ’ye katılmış. İntikam alma sürecini bir suikastçı olarak sürdürüyor.

Deniz Amara 21 yaşında. Şengal fermanı ve Kobanê savaşı döneminde sınırları aşarak Cizre’den Rojava Devrimi’ne katılan bir YPJ savaşçısı. Rojava’daki hemen hemen tüm hamlelerde yer aldıktan sonra son bir yıldır da suikastçı.

YPJ’nin suikastçı savaşçılarından Deniz Amara, ANF’ye konuştu.

Şengal üzerindeki saldırı ve Kobanê savaşı döneminde çok sayıda kadının da katledildiğini hatırlatan Amara, bu katliamların üzerinde büyük etki bıraktığını söyledi. Bir kadın olarak bunu kabul etmenin ve buna seyirci kalmanın imkansızlığını vurgulayan Deniz Amara, böylece devrime katıldığını belirtti.

ONLARCA KADIN ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Suikastçı olarak katıldığı Fırat’ın Gazabı ve Cizîr Fırtınası hamlelerinde onlarca Êzidî kadının da kurtarıldığını, bunun kadın savaşçılar için ayrı bir moral olduğunu kaydeden Amara, "Şartlar ne olursa olsun, zorlukların ölçüsünün bir kıymeti yok, bu hedefimizden şaşmayacağız. Önderlik, kadın özgürleşmeden toplumun da özgürleşmeyeceğinin altını çiziyor. Bu, temel düsturdur" dedi.

SAVAŞIN ANLAMI BÜYÜYOR

Her bir kadın özgürleştiğinde ve ailesine kavuştuğunda çok farklı hisler yaşadıklarını, neden savaştıklarına dair anlamın büyüdüğünü kaydeden Deniz Amara, "Bu duyguyu, hissi ve mutluluğu tarif edemem" diye konuştu.

SUİKASTÇININ ZORLUKLARI

Bir yıldır suikast gurubunda yer aldığını ifade eden Deniz Amara, elbette suikastın zorlukları olduğunu, ancak insanın önünde bir amacı olunca zorlukların pek bir anlamı ve etkisinin kalmadığını söyledi. Deniz Amara, bir anısını da paylaştı: "Bir gün arkadaşların çembere alındığı söylendi. Normalde suikastçıların saldırı grubuyla gitmesi yasaktır ama arkadaşların çemberde olduklarını duyduğumuzda kendimizi tutamadık. Hemen cephanelerimizi alıp yola çıktık. O gün suikast kurallarının dışına çıktık. Gittik arkadaşlara ulaştık. Arkadaşlarla birlikte saldırıya girdik, operasyona katıldık. Arkadaşlar bizi eleştirdiler ama yine de bizim için çok güzel bir anı olarak kaldı. Hem suikast da yaptık."

Deniz Amara, son olarak DAİŞ’in önünde kaybetmekten başka yol kalmadığını vurguladı.