Süveyde'de rejim güçleri ile DAİŞ çatışıyor

Süveyde kırsalında rejim güçleri ile DAİŞ arasındaki çatışmalar sürüyor. Humus’ta ise Şayrat Üssü'ne İHA saldırısı yapıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Süveyde’nin doğu ve kuzeydoğu kırsalının birçok bölgesinde rejim güçleri ile DAİŞ çeteleri arasında çatışmaların devam ettiğini duyurdu.

Çatışmalar daha çok füze atışlarıyla gerçekleşiyor. Rejim güçleri, DAİŞ çetelerinin Süveyde kırsalındaki varlığına son vermek istiyor. 

REHİNELER İÇİN ENDİŞE EDİLİYOR

Çatışmalardan dolayı DAİŞ çetelerinin elinde bulunan Süveydeli rehinelerin can güvenliği için de endişe ediliyor. 

Süveydelilerin, DAİŞ çetelerinin Yermuk’tan Süveyde’ye nakledilmesini istememesi Rusya ile DAİŞ çeteleri arasında yapılan görüşmelerin engellenmesine neden oldu.

Çetelerin Humus’un doğusu ya da Derazor’a gönderilmelerine dair şüpheleri oluşurken, DAİŞ çetelerinin bu seçeneği reddettiği öğrenildi.

ŞAYRAT ÜSSÜNE SALDIRI

Ayrıca Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus’un güneydoğusunda çok sayıda patlama meydana geldiğini, patlamaların Humus’ta rejimin kontrolünde bulunan Şayrat askeri hava üssüne yönelik İHA saldırısı sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Bu saldırı, Hmeymim’de bulunan Rusya’ya ait askeri üs ve havaalanlarına yönelik saldırılardan sonra insansız hava araçları tarafından gerçekleşen ilk saldırı oldu.