Serêkaniyê ve Tirpespiyêliler Efrîn için yürüdü

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ve katliamları Serêkaniyê ve Tirpespiyê kentlerinde protesto edildi.

Serêkaniyê halkı “Efrîn Erdoğan faşizmi ve çetelerine mezar olacak” sloganıyla yürüdü.

Waşokani Kültür ve Sanat Merkezi önünde başlayan yürüyüşte, Efrîn direnişinde hayatını kaybedenler ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

Yürüyüş sloganlar eşliğinde Şehitler Meydanı’na kadar devam etti. Meydanda düzenlenen mitingde, Türk saldırılarını kınayan konuşmalar yapıldı. TEV-DEM yöneticisi Luqman Îso, Türk devletinin halklara yönelik barbarca saldırılar gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu saldırılar hiçbir şekilde irademizi kıramayacaktır” dedi. Eylem “Yaşasın Efrîn direnişi” sloganlarıyla sona erdi.

Tirbespiyê’de de yüzlerce kişi Til Maruf beldesinde işgal saldırılarını protesto etti. Belde meydanın kadar süren eylemde, NATO’ya da tepki gösterildi. Eylemciler, Efrîn’deki katliamların NATO silahları ile gerçekleştiğini belirtti.

Meydanda Arap yurttaşlar adına konuşan Muhened Hebîb, Erdoğan’ın savaş alanlarında direniş karşısında ilerleyememesi nedeniyle sivilleri hedef almaya başladığını kaydetti.

Tirbespiyê İlçe Meclisi Yöneticisi Xaliye Eyûb ise, tüm Kuzey Suriye halklarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların halkların birliği ile boşa çıkarıldığını vurguladı.

Son olarak Kongreya Star Yöneticisi Dilavîn Hisên, tüm kadınlara saldırılara karşı direnme çağrısında bulundu.