Semelka sınır kapısındaki çadır eylemine Derîk’ten destek

Rojava ve Kuzey Suriyeli gençler Türk işgal saldırılarına karşı Güney Kürdistan ile olan sınırdaki Semelka kapısında çadır eylemini sürdürürken, Dêrik halkı da destek verdi.

Gençler “Serî Hilde” (Başkaldır) hamlesi çerçevesinde on gündür Semelka sınır kapısında Türk işgal saldırılarını protesto ediyor. Eyleme, Dêrik’e bağlı Gırkê Legê ilçesi ve Rimelan beldesinde de Kürt ve Araplar, destek ziyaretinde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarını taşıyan halk, Gırkê Legê’deki Azadi meydanında toplandıktan sonra, sınır kapısına doğru yol aldı.

Eylem çadırına ziyaret sırasında bir konuşma yapan PYD Gençlik yönetiminden Mustafa Ehmed, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları ve Efrin devam eden işgal ile insanlığa karşı işlediği suçları kınadı. Ehmed, “Osmanlı hayallerinin Kürdistan şehitlerinin fedakarlıklarıyla boşa çıktığını” söyledi.

Gırke Lege İlçe Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Cemil de Türk devletinin Kürdistan’ın her iki parçasındaki işgal saldırılarını kınayarak, Kürt halkının iradesinin kırılamayacağını kaydetti.