Sarı yelekliler: Bizim yerimiz direnen Kürt halkının yanıdır!

Strasbourg mitingine katılarak açlık grevi direnişçileri ile dayanışma masajı veren Sarı Yelekliler, tecridi kınayarak, Öcalan’a özgürlük istedi.

Uluslararası Komplonun 20’nci yılında Fransa’nın Strasbourg şehrinde düzenlenen görkemli protesto mitingi hep bir ağızdan atılan “Öcalan özgürlük”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Biji Serok Apo” sloganları eşliğinde sonlandırıldı.

Tecridin kırılması amacıyla 62. gündür açlık grevinde olan Strasbourg direnişçilerinin alandan ayrılmasının ardından kitle uzun süre hep bir ağızdan, “Yaşasın zindan direnişleri”, “Yaşasın Strasbourg direnişi” sloganları attı.

SARI YELEKLİLER: BİZİM YERİMİZ DİRENEN KÜRT HALKININ YANIDIR

Fransız sol-sosyalist kesimlerinde katılarak destek verdiği mitinde aynı zamanda aylardır Fransa sokaklarında olan Sarı Yelekliler adına da bir grup da katılarak, Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduklarının mesajını verdi.

Zafer işaretleri ve “Strasbourg sizinle” dev pankartı ile sahneye çıkan sarı yelekliler, açlık grevleri ile dayanışma içerisinde olduklarının mesajını verdi. Grup adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi: “Bizim yerimiz özgürlüğü içim direnen Kürt halkının yanıdır. Kahrolsun Erdoğan diktatörlüğü, yaşasın Öcalan, Öcalan’a özgürlük. Strasbourg halkı sizlerin yanındadır. Kürt halkı ile dayanışmamız sürecek.”

KARTAL: FAŞİZM BÜYÜK KORKU YAŞIYOR

Daha sonra sahneye çıkan KONGRE-GEL Başkanı Remzi Kartal ise uluslararası komployu ve Öcalan üzerindeki tecridi lanetleyerek konuşmasına başladı. Kartal devamla, “Bizleri teslim almayı hesaplayanlar ve aldığı düşünenler yanıldılar. Milyonların direnişini hesaba katmayanlar bugün büyük bir korku içerisindeler. Direniş karşısında korkuya kapılan faşizmin artık sonu geliyor” dedi.

“Kürt halkı ve Önder Apo özgür oluncaya kadar, direniş devam edecek” diyen Kartal, şunları ekledi: “Bugün Önder Apo’nun fikirleri Rojava’da can buldu. Tecridin asıl amacı Başkan Öcalan’ın halkların geleceği için ortaya koyduğu fikirlerin önüne geçmekti ama başaramadılar. Öcalan’ın fikirleri kapitalistler, egemenler için bir tehlikedir, CPT’nin, Avrupa Konseyi’nin tecride karşı sessizliği bundandır. Ama biz direnişle tecridi de kıracağız, önderliğimizi de özgürleştireceğiz”

İmralı tecridinin sadece bir lidere yönelik değil, aynı zamanda “başka dünya mümkün diyenler” üzerine uygulanan bir tecrit olduğuna dikkat çeken Kartal, “Leyla Güven arkadaşımız ve birçok merkezde devam açlık grevi direnişleri bugün dünyaya net bir mesaj veriyor. Herkes iyi bilsin ki, biz bu tecridi kıracağız ve Özgür Önderlikle özgür Kürdistan’ı kuracağız” dedi.

JONASSO: TECRİT İNSANLIK SUÇUDUR BUNA SON VERİLMELİ

Kartal’ın ardında ise İzlanda eski İçişleri ve Adalet Bakanı, aktüel olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi olan Ögmundur Jonasso bir konuşma yaptı. Kısa dönem içerisinde bir heyetle birlikte Türkiye gittiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Jonasso, “Kürt halkının direnişi bizleri çok etkiledi. Leyla Güven’i gördük, onun eylemi bir ölüme yatma değil tam aksine yaşamı uğruna ölecek kadar çok sevme eylemidir. Öcalan’ın özgürlüğü Türkiye’deki barışın ve birlikte yaşamanın teminatıdır. Bugün bu açlık grevi eylemleri bunun için yapılıyor” dedi.

Tecridin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Jonasso, “Tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Eğer açlık grevindeki bir insan hayatını kaybederse bunun sorumluluğu Erdoğan ve onun hükümetine aittir. Ben Kürt halkının mücadelesinin Öcalan’ı özgürleştireceğine inanıyoruz. Öcalan tıpkı Mandela gibi özgür olacak ve siyasete girecektir” şeklinde konuştu.

‘ÖCALAN ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Daha sonra sahneye uzun yürüyüşçüler adına çıkan gruplar, Öcalan’ın özgürlüğünün kendileri acısından vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı. Enternasyonal grup adına yapılan konuşmada ise tecridin kırılması ve Öcalan’ın özgürlüğü için dünyanın her yerinde mücadeleye devam edileceği mesajı verildi. Konuşmada, Öcalan’ın fikirlerinin başka bir dünya mümkün diyenlere yol gösterdiğine dikkat çekilerek, “Latin Ameraki’dan Kürdistan’a Öcalan özgür oluncaya kadar direnişimiz sürecek” denildi.

Daha sonra ise KJK, Alman Sol Parti, Fransız Komünist Parti, Gençlik adına yapılan konuşmalarda ise uluslararası komplo ve tecride karşı tepki gösterilerek, ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

Miting yapılan konuşmaların ardından “Öcalan’a özgürlük” sloganları eşliğinde sona erdi.