Rojavalı gençler Öcalan için Qamişlo’ya yürüyor

YCR, “Önder Öcalan’ın özgürlüğü için başkaldır” sloganıyla Dêrik, Serêkaniye ve Hesekê’den Qamişlo’ya uzun yürüyüş başlattı.

Rojava Gençlik Birliği (YCR) “Serî Hilde” hamlesi kapsamında bugün üç ayrı noktadan başlattığı uzun yürüyüş eylemi, 27 Kasım’da Qamişlo’da birleşecek.

DÊRIK

Dêrik Şehit Bawer Gençlik Merkezi önünde toplanan yüzlerce genç, yürüyüşe başlamadan önce eylemlerinin amacına ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Öcalan posterleri, PKK bayrağı ve flamalarını taşıyan gençler, “Serî Hilde!” yazılı pankartla yürüyecekler.

Yürüyüşe geçmeden önce YCR adına yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: “Rojava gençleri olarak, halkımıza ve önderimize mücadeleyi sürdürme sözü veriyoruz. Önderimizin durumu açıklanıncaya dek eylemlerimizi sürdüreceğiz. Türk devletinin Kürt halkına yönelik barbar saldırılarına karşı sessiz kalmayacağız. Yürüyüşümüz 6 gün kesintisiz devam edecektir. Halkımıza ve tüm gençlere, Önderimiz üzerindeki tecridin kaldırılması için düzenlenen yürüyüşe katılmaları çağrısı yapıyoruz.”

İlk etapta Dêrik kent merkezinden, Koçerat bölgesindeki Xane Seri köyüne ulaşmayı hedefleyen gençler, yarın Rimelan’dan Qamişlo’ya doğru yürümeye devam edecekler.

SERÊKANİYE

Rojava Gençlik Birliği (YCR) ve Genç Kadın Birliği’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenlik durumunun netleştirilmesi için Heseke Kantonuna bağlı Serêkaniyê’den Qamişlo’ya uzun yürüyüş başlattı.

YPG/YPJ, TEV-DEM, Rojava Gençlik Birliği ve Genç Kadın Birliği bayrak ve flamalarını taşıyan gençler, 27 Kasım’da Qamişlo’ya ulaşmayı hedefliyorlar.

HESEKÊ

Hesekêli gençler de “Serî Hilde” eylemleri kapsamında Öcalan için Qamişlo’ya doğru yürüyüşe başladılar. Sebax Bulvarı’nda kısa bir açıklama yapan gençler, İmralı tecridini kınadı.  

Eylemlerinin işgalci Türk devletinin yaptığı faşizan uygulamalara karşı bir cevap olduğunu belirten, YCR yönetim üyesi Ardar Kobanê, “Cizre Bölgesi gençleri olarak Qamişlo’da toplanacağız ve son günde ortak bir eylem düzenleyeceğiz” dedi.