‘Rojava devrimi, kadın devrimidir’

Kuzey Suriye Federasyonu Yürütme Konseyi Eş başkanlığı, yaptığı 25 Kasım açıklamasında kadına yönelik tüm saldırıları kınadı.

Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklama şöyle:

“21.yy’da tüm dünyada milyonlarca kadın şiddet, zulüm ve baskıya uğradı. Bu durumun sonlanması ve kadınların kurtuluşu için, ataerkil sistemin ortadan kalkması gerekmektedir.

Rojava devrimi, kadın devrimidir. Devrimde elde edilen başarılar sayesinde binlerce kadın DAIŞ zulmünden kurtarıldı. Ayrıca Özerk Yönetim’in yasal düzenlemeleri sayesinde kadınlar haklarını elde etti ve derin zulümden kurtarıldı. Böylelikle her günümüz kadına yönelik şiddetle mücadele gününe dönüştü.

Kadın, özgür toplumun inşasının temelidir. Federal Sistem de kadın ve erkek arası eşitlik temelinde oluşturulmuştur. Bu çerçevede Federal Sistem, yüzde 50 kadın kotası ile eş başkanlık sistemine dayanmaktadır. Sistemimiz, özgür kadın ve özgür erkek sistemidir.

Özgürlük ve eşitlik ilkelerini Kuzey Suriye Federasyonu bölgelerinde oturtmak için tüm imkanlarımızla çalışacağız. Özgürlükçü kadın ve erkeklere, özgür yaşamın inşasını sağlayacak olan Federal Sistem inşa çalışmalarında yer almaları çağrısı yapıyoruz.”