Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Rizgar Deniz ve Eli Zorî için Qamişlo’da görkemli tören

Gazeteci Rizgar Adanmış (Rizgar Deniz) ve Asayiş üyesi Eli Zorî için Qamişlo’da görkemli tören düzenlendi. Törende konuşan anne Adanmış, “Ailemizde bir tek o vardı, ona rağmen evde kalmayı kabul etmiyordu. Oğlumun şehadetiyle gurur duyuyorum” dedi.

DAİŞ çetelerinin düzenlediği saldırıda yaralan ve 18 Aralık günü şehit düşen Çira TV, Stêrk TV ve ANHA muhabiri Gazeteci Rizgar Adanmış (Rizgar Deniz) ve 22 Aralık’ta Dêra Zor’da şehit düşen Eli Zorî için Qamişlo tören düzenlendi.

Gazeteci ve basın kurumu çalışanının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldığı törende Rizgar’ın yoldaşları, yolunu takip sözü verdi.

Qamişlo’da bulunan Şehit Delil Saruxan şehitliğinde YPG/YPJ ve asayiş güçleri tarafından düzenlenen askeri törenin ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hevin Seyid, her iki şehidin ailesine, özgür basın çalışanlarına ve tüm Kürt halkına başsağlığı diledi.

PYD Eş başkanı Şahoz Hesen de törende yaptığı konuşmada Kuzey Suriye’de tüm kurumlardan şehitler verildiğini belirterek, Rizgar Adanmış gibi birçok basın çalışanının Rojava ve Kuzey Suriye’yi özgürleştirme hamlelerini adım adım takip etmek uğruna şehadete ulaştığını söyledi.

ANHA yöneticilerinden Dilşad Cudi de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Özgür basın çalışanları olarak, basın şehitlerinin kameralarını ve kalemlerini yerde bırakmayacağız, onların yolunu takip edeceğiz. Rizgar gitti, bugün burada yüzlerce kişiyiz. Onun yolunu bırakmayacağız. Yüzlerce Rizgar, gerçeği ve hakikati ortaya çıkaracak.”

Şehit Rızgar’ın annesi de törende yaptığı konuşmada “Rizgarım, ülkeyi özgürleştirmek için çocukluğunda çalışmaya başladı. Ailemizde bir tek o vardı, ona rağmen evde kalmayı kabul etmiyordu. Oğlumun şehadetiyle gurur duyuyorum. Oğlum, onur ve şeref yolunu seçerek, bu uğurda şehit oldu” dedi.

Şehit Eli Zorî’nin halası Siham Sileman da şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Şehit Eli Zoro’nun cenazesi şehitlikte toprağa verilirken, Rizgar Deniz’in cenazesi önümüzdeki günlerde Maxmur’a gönderilmek üzere morga götürüldü.