Reqqa ve Şedade şehitleri uğurlandı

Reqqa ve Şedade’de şehit düşen 5 YPG savaşçısı ve bir HPC (Toplum Savunma Güçleri) savaşçısı Hesekê’de düzenlenen görkemli törenle toprağa verildi.

YPG ve YPJ savaşçıları, sivil toplum örgütlerinin de aralarında olduğu binlerce kişi DAIŞ çetelerine karşı direniş sırasında şehit düşen YPG savaşçıları Mihmed Ebdurezaq Ehmed (Reşo Tolhildan), Mihemed Hewas (Ebû Hewas), Qadî Salih (Lewend Hesekê), Fêsel Read Miîş (Ferhad Hesekê), Mihemed Xidir (Hecî Hesekê) ve HPC savaşçısı Mihemed Bidêwî’nin cenazelerini Heseke Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak Dawidiye Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Şehitlikte YPG/YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Konuşan Eziza Mihemed, bölge halkının şehitlerin sayesinde özgürleştiğini dile getirdi.

YPG/YPJ Komutanlarından Sarya Dijwar ise, özgürlük savaşçılarının özgürlüğü gerçekleştirmek için canlarını feda ettiğini belirterek şöyle devam etti: “Şehit arkadaşların huzurunda, halklar arasındaki ortak yaşam belli oluyor. Artık herkes bilmeli ki hiç kimse halkımızın iradesini kıramaz.”

Toplum Savunma Güçleri (HPC) adına konuşan Lokman Edhem ise HPC güçlerinin de ülkenin fedakarları olduğunu belirterek, şehitlerin direnişi ve mücadeleleri sayesinde çetelere ağrı darbe vurularak zafer elde edilebildiğini söyledi.

Uğurlama töreninin devamında TEV-ÇAND adına konuşan Zozan Selim, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve TEV-ÇAND üyesi olan Şehit Reşo’nun yeri geldiğinde YPG’ye katıldığını hatırlatarak, şehitlerin takipçisi olma sözünü yeniledi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehitlerin aileleri adına da konuşmalar yapıldı ve özgürlük savaşçılarının takipçisi olma sözü verildiği dile getirildi.

Törenin sonunda kitle, şehit cenazelerini slogan ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verdi.