Reqa şehitleri Minbic’ta sonsuzluğa uğurlandı

Reqa Hamlesi’nde şehadete ulaşan 5 savaşçı Minbic halkı tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Beşar Mubarek, Bilal Meter, Mahmut Mirî, İbrahim Hisên ve Mahmut Şilaş’ın cenazeleri halk Minbic Fırat Hastanesi’nden alınarak yüzlerce araçlık konvoyla kentteki şehitliğe götürüldü.

Şehitleri uğurlama törenine Minbic Yasama Meclisi Eş Başkanı Nezîfe Xelo, Meclis Divan Üyesi Ezab Ebûd, Yürütme Meclisi Eş Başkan Yardımcısı Cemile Ehmed, Minbic Askeri Meclisi Genel Komutanı Mihemed Abû Adil’in yanı sıra onlarca savaşçı ve sivil toplum kuruluşu üyesi katıldı.

Şehitlikte düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Aileleri Kurumu İbrahim Xelef konuştu. Xelef, şehitleri aydınlık meşaleleri olarak adlandırdı ve şöyle konuştu: “Şehitler ülke toprakları için canlarını feda ediyor. Kanımızın son damlasına kadar şehitlerin izinden gideceğimizin sözünü veriyoruz.”

Törende konuşan Minbic Askeri Meclisi Komutanlarından Ebû Elî Rafa ise, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Ebû Emced ve Ebû Leyla’nın yolundan yürüme sözü veren direnişçilere ve direnişçi ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.”

Konuşmalardan sonra şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Ardından şehitlerin cenazesi anaların zılgıtları ve “Şehit Namirin” sloganlarıyla defnedildi.