Reqa'da son aşama başlatıldı

6 Haziran günü başlayan Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi son aşamasına geldi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı, Reqa’nın yüzde 90’ının özgürleştirildiğini belirterek, kentin kalan kısmının tamamen temizlenmesi amacıyla Ednan Ebu Emced Hamlesi’ni başlattıklarını açıkladı.

Komutanlığın açıklaması şöyle:

“Fırat’ın Gazabı Hamlesi dört ay içerisinde ve hamlenin başlangıcından beri birçok büyük kazanım elde etmiş ve DAIŞ teröristlerine ağır darbeler vurmuştur. Güçlerimiz bu süreçte Rimele, Suker, Hişam Bin Ebdulmelik, Nezlet Şehade, Meşleb, Rafqa, El Beyatre (Tekene/Heramiye), Mehdi, Mensur, Romaniye, Sebahiye, Diriya, İskan, Hine, Bab Bexdar, El Teyare, Kehreba, Bosariya, Büyük Cami, Betani (El Berazi), Nehda mahalleleri ve Reqa kentinin yüzde 90’ınını özgürleştirmiştir.

Kurdan, Metar, Hey El Berid (Hurriye), Sexani, Bedu, Endelus ve Methene mahallelerinin bulunduğu Reqa’nın bir diğer kısmında çatışmalar hala sürüyor. QSD olarak, güçlerimizin kent merkezindeki DAIŞ çetelerini hedef alan Şehit Ednan Ebu Emced hamlesine başladığını kamuoyuna duyuruyoruz. Bu Reqa Sivil Meclisi’nin, bölge kanaat önderleri ve şeyhlerinin Reqa’da kalan siviller için çabaları ve kentteki 275 çetenin teslim olmasının ardından gerçekleşiyor.

Şehit Ednan Ebu Emced Hamlesi, Reqa kenti teslim olmayı kabul etmeyen teröristlerden tamamen temizleninceye dek, sonuna kadar devam edecektir. Söz konusu teröristler arasında kahraman güçlerimize karşı savaşmakta ısrarcı olan yabancı teröristler yer almaktadır.”