Reqa'da herkes zafer için çalışıyor

Reqa'yı Özgürleştirme Hamlesi 76 günü geride bıraktı. QSD güçleri DAİŞ çetelerinin çemberini her gün biraz daha daraltıyor.

Hamle, başladığı günden bu yana belirlenen planlama çerçevesinde ve büyük bir titizlikle yürütülüyor. Hamlenin aksamaması ve planlandığı gibi yürütülmesi için, hamlede görev alan herkes büyük bir sorumluluk ve fedakarlıkla çalışıyor. En ön cephede savaşan savaşçıdan lojistik, teknik, sağlık, cephane noktalarında çalışan tüm savaşçılar, aynı bilinç ve sorumlulukla çalışmalarını yürütüyor. Bu noktalarda çalışan her savaşçının söylediği tek şey; hamlenin zaferle sonuçlanması.

Kurulan her nokta hamlenin gereksinimleri noktasında hazırlanmış ve sistemli bir şekilde yürütülmesi için çok önemli. Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bu ihtiyaçları karşılamak için her alan için pratik bir çözüm bulmuş.

PRATİK SANAYİ NOKTASINDA ÇALIŞIYORLAR

Bu noktalardan biri de cephede kurulan pratik sanayi noktası. Zırhlı araçlardan taşıma araçlarına, ağır silahlardan ferdi silahlara kadar tamirini yapabilen cephenin pratik sanayi noktasında çalışan ve emek veren QSD savaşçılarının yanı sıra, hamleye destek amaçlı çalışan siviller de var.

Hamleye destek amaçlı çalışan sivillerden olan Ahmed, "Ben mekanik ustasıyım. Her tür araba ve teknikten anlıyorum. Arkadaşlar ne zaman ihtiyaç duysa ben geliyorum. Bazen ön cepheye de gidiyorum. Burada sürekli ihtiyaç oluyor. Bozulan, darbe alan arabalardan ve bazen de çetelerin elinden alınan arabalara kadar, her şeyi tamir ediyoruz" dedi.

YPG savaşçısı olan Weysi de tüm arkadaşlarıyla birlikte büyük bir fedakarlıkla, hamlenin aksamaması için çalıştıklarını ve ellerinden geldiğini yaptıklarını belirtti.

YPG savaşçısı Karwan da tek istediklerinin, hamlenin aksamaması ve gelen savaşçıların yanlarından moralli ayrılması olduğunu söyledi. Karwan, "Bizim tek istediğimiz, hamlenin hiçbir şekilde aksamaması. Elimize gelen panzerler ve arabalar cephede yaralanan ve şehit düşen savaşçıları çıkarmak için çok önemli. Bu yüzden biz tüm arkadaşlarımız büyük bir istekle çalışıyoruz" dedi.