Rejim güçleri yüzlerce DAİŞ çetesini İdlib’e getirdi

Suriye rejiminin Dera Zor’da bulunan 400’ü aşkın DAİŞ çetesini operasyonu ertelenen İdlib vilayetine transfer ettiği iddia edildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından verilen bilgiye göre, Dera Zor’un Bukamal şehri yakınlarındaki 400’ü aşkın çete bizzat rejim güçlerince İdlib’in doğusuna getirildi. Gözlemevi’nin açıklamasına göre, DAİŞ çeteleri, rejim karşıtı diğer çete gruplarının da olduğu bölgenin yakınlarına kadar getirildiler.

Açıklamada, DAİŞ çetelerinin söz konusu çete gruplarının bulunduğu alanlara girip girmedikleri hakkında ise bilgilerinin olmadığı belirtildi.

Gözlemevi’nin açıklamasında, çeteler dün sabah saatlerinde bölgeye getirildikleri kaydedildi.

Geçtiğimiz aydan bu yana Suriye rejimi ve Rusya’nın geri almak için operasyon başlatacağı gündemde olan İdlib’de son olarak Rusya, İran ve Türkiye arasında anlaşmaya varılmıştı. Söz konusu operasyonun 15 Ekim’e kadar güçler arasındaki 15-20 kilometrelik sınır bölgelerinde silahsızlanma şartıyla ertelendiği duyurulmuştu.

Suriye rejimi daha önce de ülkenin güney ve batısındaki birçok çatışma alanında kuşattığı binlerce çetenin aileleriyle birlikte İdlib’e geçmelerine izin vermişti.