Rakka bölgesinde bir belde ve bir köy kurtarıldı

Suriye Demokratik Güçleri (QSD), üç gün süren şiddetli çatışmaların ardından Hemrat Nasra beldesi çetelerden temizledi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, Rakka’nın 5 kilometre kuzey doğusunda düşen Hamrat Nasra beldesini DAİŞ çetelerinden tamamen temizledi. 

Çatışmalar üç gün boyunca sürdü. DAİŞ çetelerinin elinde kalan son noktalar da gece saatlerinde QSD güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Beldenin kurtarılması ardından savaşçılar Hemrat Belsim köyüne doğru ilerlediler. Bir saatlik çatışmaların sonucunda, Çarşamba saat 03.00 sıralarında bu köy de kurtarıldı. Belde ve köyün güvenlikli hale getirilmesi için, mayın temizleme çalışmaları başlatıldı.

Paralel olarak saat 03.00 sıralarında DAİŞ çeteleri, daha önce kurtarılan Baban köyüne saldırı girişiminde bulundu. Bu köy Rakka’nın kuzey batısında yer alıyor.

Çıkan çatışmalarda 7 saldırgan öldürüldü. Saldırı girişimleri boşa çıkan ve başarısız olan çeteler geri çekilmek zorunda kaldı.

Fırat'ın Gazabı Hamlesi Kasım 2016'a başlatıldı. 21 Mart'ta, 50 günlük bir operasyonun ardından Tabka kenti ve barajı kurtarılmıştı.  Rakka kenti ise bir çok yönden kuşatma altında bulunuyor. Bugüne kadar 100 bini aşkın sivil bu bölgeden kaçarken, QSD savaşçıları tarafından güvenli alanlara taşındı.