QSD: Son 24 saatte 31 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “terörü bitirme aşaması”nda son 24 saatte yaşananlara ilişkin açıklama yapan QSD Basın Merkezi, 31 çetenin öldürüldüğü kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, 24 saat içerisinde 31 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü belirtti.

24 saatte hamlede yaşananlar şöyle:

Baxoz Cephesi: DAİŞ’li teröristler ağır silahlar ve 3 adet bomba yüklü araçla savaşçılarımızın noktalarına saldırı gerçekleştirmiş, bu saldırılar güçlerimizce kırılmış ve araçlar imha edilmiştir. Araçlardan ikisi güçlerimiz tarafından imha edilmiş, ikinci araç ise koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmiştir. İmha sırasında yaşanan patlamanın basıncından dolayı 2 savaşçımız yaralanmıştır.

Güçlerimiz ile DAİŞ’li teröristler arasında yaşanan çatışmalarda 8 terörist öldürülmüştür. Güçlerimiz taktik gereği kendi noktalarına teröristlerin girişini sağlamış ve sonrasında koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından bu noktaya saldırı yapılmış ve orada bulunan tüm teröristler öldürülmüştür. Öte yandan güçlerimiz geri çekilme yaptıkları noktayı tekrar geri almış ve 3 yeni noktada da üslenmiştir.

Bu cephede güçlerimiz 1 km ilerleme sağlamış, sonrasında teröristler ile güçlerimiz arasında yeniden çatışma çıkmıştır. Saatler süren çatışmanın ardından güçlerimiz 6 yeni noktada üslenmiş, çetelere ait bir cephane deposu ve 2 araç koalisyon uçakları tarafından imha edilmiştir. Öte yandan 2 adet bomba yüklü araç imha edilmiş ve bir DAİŞ çetebaşı öldürülmüştür. Ayrıca çetelere ait bir mayının infilak etmesi sonucu bir savaşçımız yaralanmıştır.

Hecîn Cephesi: Güçlerimiz ile bir tünele yerleşen DAİŞ’li teröristler arasında çatışma yaşanmıştır. Burada intihar saldırısı girişiminde bulunan 2 terörist güçlerimizce etkisiz hale getirilmiştir.

Çatışmanın ardından güçlerimiz, teröristlere ait tüneli ele geçirmiş arama-tarama çalışmaları başlatılmıştır. Bir eve yerleştirilen 2 adet mayın güçlerimizce imha edilmiş, bir adet 12,5 mm’lik doçka ve 2 adet kaleşnikofa güçlerimiz tarafından el konulmuştur.

Güçlerimiz bu cephede 5 yeni nokta kurmuş, 13 adet mayını etkisiz hale getirmiştir.

Teröristler bölgede yoğun mayınlama yaptığı için savaşçılarımız dikkatli bir şekilde ilerlemektedir.

Bilanço:

-31 terörist öldürülmüştür.

-Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları 12 noktayı vurmuştur.

-16 mayın imha edilmiştir.

-Güçlerimiz bir adet 12,5 mm’lik doçka ve 2 adet kaleşnikofa el koymuştur.

-Güçlerimiz 17 yeni noktada üslenmiştir.

-Teröristlere ait bir adet havan, bir adet cephane deposu, 5 adet bomba yüklü araç, 2 adet otomobil ve bir adet tünel imha edilmiştir.

-3 savaşçımız yaralanmıştır.”