QSD savaşçısı Mehmûd Mihemed son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Mehmûd Mihemed (Bahoz Qamişlo) Qamişlo’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasında 26 Ekim günü şehit düşen QSD savaşçısı Mehmûd Mihemed (Bahoz Qamişlo), Qamışlo’daki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği’nde binlerin katıldığı bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesini Enteriyê Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi’nden teslim alan kitle, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile şehitliğe doğru yola çıktı. Cenaze konvoyu şehitlikte de yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Cenaze töreni, saygı duruşu ve askeri tören ile başladı. Törende ilk konuşmayı Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Elî Umer yaptı.

YPG Komutanı Dijwar Qamişlo ise “Devrim hareketi şehitlerin fedaice direnişi sayesinde bu aşamaya kadar geldi. Düşman hiçbir şekilde korkmadığımızı ve kazanımları sonuna kadar koruyacağımızı iyi bilsin” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Zîwer Şêxmûs, HPG gerillası Birûsk Îbrahîm’in (Bilind Çiya) 14 Ekim günü Colemerg’in Çelê ilçesinde şehit düştüğünü açıkladı. Her iki şehidin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Ardından şehit Bilind Çiya’nın ailesi adına konuşan amcası Mihemed Emîn Îbrahîm, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a verdiğimiz sözü yineliyoruz. Devrim mücadelemize devam edeceğiz ve her ne bedel gerekiyorsa vereceğiz” dedi.

Şehit Bahoz’un annesi Sedîqa Osman ise oğlunun şehit olması halinde üç defa zılgıt çekmesi vasiyetini yerine getirdi.

Şehit Bahoz Qamışlo’nun cenazesi yapılan konuşmaların ardından zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.