QSD savaşçıları Tabqa’da toprağa verildi

Reqa’da şehit düşen QSD savaşçıları Abdullah El-Cidai (Mêmatî) ve Mihemed Salih El-Meter (Ebû Salih), Tabqa’da düzenlenen tören ile toprağa verildi.

Reqa’da yürüttükleri askeri görev esnasında şehit düşen QSD savaşçıları Abdullah El-Cidai (Mêmatî) ve Mihemed Salih El-Meter (Ebû Salih), düzenlenen tören ile Tabqa Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Wetenî Hastanesi’nden teslim alan kitle, uzun araçlık konvoy ile Tabqa Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Mezarlıkta gerçekleştirilen cenaze merasimi, saygı duruşu ve askeri tören ile başladı.

Törende konuşan QSD Komutanı Zinar Kobanê, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunarak, çetelere karşı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. Tabqa Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hind El-Elî, Türk devletinin desteklediği çeteler eliyle bölgede demografik yapıyı değiştirme politikalarını sürdürdüğünü belirtti. Reqa Şehit Aileleri Komitesi Yöneticisi Hela El-Hesen, “Bu kahramanlar hepimize fedakarlık ve yiğitliği öğretti. Bu yiğitlerin uğrunda canlarını feda ettiği mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.