QSD komutanı: Rusya’nın saldırısı sadece DAİŞ’e hizmet etti

Rusya’nın dün sabah saatlerinde düzenlediği hava saldırısı, ardından da katyuşa ve havanlarla yaptığı bombardımana ilişkin konuşan Dêra Zor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ehmed Ebû Xewla, “Bu saldırılar sadece DAİŞ’e hizmet etti” dedi.

ANHA’ya konuşan Dêra Zor Askeri Meclisi Genel Komutanı Ehmed Ebû Xewla Rus güçlerinin QSD noktalarına düzenlediği ikinci saldırıyı kınadı. Ebû Xewla bu tutumun, güçlerinin DAİŞ’i yok etmek üzere Dêra Zor bölgesindeki ilerleyişini aksattığını belirtti.

Karşılık verme haklarını kullanarak top atışlarının yapıldığı yerleri hedef aldıklarını söyleyen Ebû Xewla “Rus savaş uçakları ve topçuları noktalarımızı hedef aldıktan sonra bizler de saldırı düzenlenen yerleri hedef aldık ve kendimizi savunarak karşılık verme hakkımızı kullandık” dedi.

Rusya’nın bu saldırılarının QSD savaşçılarının DAİŞ terörünü yok etme üzerine kaydettiği ilerleyişini aksatmanın yanında sadece DAİŞ çetelerine hizmet ettiğini ifade eden Ebû Xewla şöyle konuştu: “Rusya bu uygulamalarıyla DAİŞ’e karşı yürütülen hamlenin önünü alamaz. Halkımızın ve topraklarımızın savunmasını yapacağız. Tüm gücümüz ve imkanlarımızla Kuzey Suriye’nin tüm topraklarını çetelerden özgürleştireceğiz.”

QSD, Cizre Fırtınası Hamlesi’ni başlattığından bu yana, Rusya ve Suriye rejimine ait savaş uçakları ikinci kez QSD savaşçılarına saldırı düzenledi. İlk saldırı 16 Eylül’de gerçekleştirilmişti.