QSD Komutanı: 14 Ağustos'ta DAİŞ'e ağır darbe vurduk

Reqa’nın Doğu Cephesi QSD Komutanı Reqa, DAİŞ çetelerinin 14 Temmuz’daki saldırılarını boşa çıkarttıklarını, 300'ü aşkın çeteyi öldürdüklerini açıkladı.

Reqa’nın Doğu Cephesi QSD Komutanı Azad Reqa, DAİŞ çetelerinin 14 Temmuz’daki saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

ANHA'ya konuşan Reqa, şöyle dedi: Reqa’yı çembere alıp birçok mahalleyi özgürleştirdikten sonra DAİŞ, 14 Temmuz günü sabah saatlerinde Reqa’nın kuzey hattından güney hattına kadar çete gruplarını yayarak sert saldırılar düzenledi. Bu saldırılarda çeteler hem bomba yüklü araçlar kullandı hem de intihar saldırıları gerçekleştirdi. O gün Reqa’nın kuzey hattından güney hattına kadar şiddetli çatışmalar baş gösterdi. Bazı yerlerde çatışmalar öğle saatlerine kadar sürerken, bazı yerlerde ise akşam saatlerine kadar devam etti. ilk gün çeteler ağır darbe aldı ve çete cenazeleri savaşçılarımızın eline geçti.”

'MORALLERİ KIRILDI, DERİN ÇELİŞKİLER YAŞADILAR'

Reqa, 15 Temmuz’da DAİŞ çetelerinin bazı taraflardan saldırı düzenleyerek çete cenazelerini almak istediklerini, ancak savaşçıların karşılık vermesiyle cenazelerini alamadıklarını söyledi.

QSD Komutanı, "DAİŞ çetelerinin morali kırılmış ve aralarında derin çelişkiler çıkmıştı. DAİŞ uzun bir süredir bunun planını yapıyordu ve yeni özgürleştirilmiş olan mahalleleri geri almak, böylece çetelerine moral vermek istiyordu. Saldırı günü çetelerin telsizlerini dinliyorduk ve onların bazı çete başlarını kurtarmaya çalıştıklarını öğrendik" dedi.

BİLANÇO

Reqa, 14 Temmuz günü yaşanan kapsamlı çatışmaların bilançosunu ise şöyle açıkladı: "14 Temmuz saldırısında savaşçılarımız DAİŞ çetelerinin saldırılarına kahramanca karşılık verdi ve çatışmalarda 341 çete öldürüldü. 64 çete cenazesi savaşçılarımızın eline geçti. 11 bomba yüklü araç savaşçılara ulaşmadan imha edildi ve intihar saldırısı düzenlemek isteyen 7 çete kendilerini patlatmadan öldürüldü.  Ayrıca, 3 doçka silahı da (23.5, 14.5, ve 12.5’luk) savaşçılarmızın eline geçti.”

Komutan Azad Reqa, değerlendirmesinin sonunda, "Savaşçılar büyük bir moralle ilerliyordu ve bu 4 gün içinde Mihdî ve El Rafqa mahalleleri özgürleştirildi” diye ekledi.