QSD: Dört cephede 38 çete üyesi öldürüldü

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine yönelik olarak Dêrazor’da yürütülen operasyonda dört cephede son 24 saat içerisinde 38 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması “Terörü Bitirme Savaşı” adıyla yürütülüyor. QSD Basın İrtibat Merkezi, dört cephede yürütülen operasyonda son 24 saatin bilançosunu açıkladı. Buna göre, Baxoz Hecin, Suse ve Behre cephelerinde en az 38 DAİŞ’li öldürülürken, QSD savaşçıları ilerleyerek 37 yeni noktada üstlendi.

Açıklamada her dört cephedeki gelişmeler şöyle aktarıldı:

“Baxoz Cephesi: Savaşçılarımız ve DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu cephenin ön alanlarında çete hareketliliğinin artması üzerine savaşçılarımız tüm güçleriyle çeteleri hedef almıştır. Bununla birlikte çeteler, savaşçılarımıza ait noktalara top atışları düzenlemiş, bu saldırıda savaşçılarız herhangi bir zarara uğramamıştır.

Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz 3 km ilerleme kaydetmiştir. Bu ilerleme esnasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüş, güçlerimiz 17 yeni noktada üslenmiştir. Ayrıca, özel ekiplerimiz tarafında çetelerin yerleştirdiği 4 mayın etkisiz hale getirilmiştir.

Hava şartlarının kötü olması ve görüş mesafesinin düşmesinden faydalanmak isteyen DAİŞ çeteleri, savaşçılarımızın noktalarına saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin bu girişime verdiği yanıt sonrası çıkan çatışmada 10 çete öldürülmüş, çok sayıda çete de çatışma bölgesinden kaçmıştır. Bununla birlikte koalisyon güçleri tarafından çetelerin noktalarına top atışları düzenlenmiştir.

Hecîn Cephesi: Savaşçılarımız bu cephede 1 km ilerleme sağlamış, 20 yeni noktada üslenmiştir. Bununla birlikte çok sayıda çete öldürülmüştür.

Kötü hava şartları ve görüş mesafesinin düşüşünden yararlanmaya çalışan çeteler, güçlerimize ait noktalara saldırı girişiminde bulunmuş, savaşçılarımız çetelerin bu girişimini boşa çıkarmıştır.

Suse Cephesi: Suse beldesinde savaşçılarımız ile DAİŞ çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmış, hava şartlarından dolayı görüş mesafesinin düşüşünden yararlanmak isteyen çeteler, güçlerimizin noktalarına saldırı girişiminde bulunmuştur. Savaşçılarımızın bu girişime karşı yanıt vermesiyle başlayan çatışmalar halen devam etmektedir.

Behre cephesi: Çeteler, savaşçılarımızın noktalarına saldırılar düzenlemiş, bu saldırılara güçlerimizin karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda çete öldürülmüştür. Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından çeteler ait 2 bomba yüklü araç, bir doçka monteli araç ve bir buldozer imha edilmiştir.”

QSD, dört cephede yaşanan çatışmaların bilançosunu ise şöyle verdi:

-38 çete öldürülmüştür.

-Uluslararası koalisyon uçakları 13 noktayı vurmuştur.

-Koalisyon güçleri tarafından çete noktalarına 33 haimerz füzesi atılmıştır.

-Teröristlerin kayıpları: Biri çetebaşlarının merkezi olmak üzere 11 çete noktası imha edilmiştir. 3 adet havan silahı, 2 adet bomba yüklü araç, bir adet doçka monteli araç ve bir adet buldozer imha edilmiştir.

-Çetelere ait 4 mayın etkisiz hale getirilmiştir.

-Güçlerimiz 37 yeni noktada üslenmiştir.”