YENİLENDİ II

QSD Dêra Zor hamlesini yeniden başlattı-YENİLENDİ

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Efrîn’e yönelik Türk işgal saldırıları sırasında durdurulan Dêra Zor’daki Cizre Fırtınası Hamlesi’nin yeniden başladığını duyurdu.

Dêra Zor kırsalındaki hamle 9 Eylül 2017’de başlatılmıştı. Ancak Türk devletinin 20 Ocak’ta Efrîn’e yönelik işgal saldırıları ardından, QSD savaşçıları bu operasyonu durdurma kararı almıştı.

QSD bu Salı günü yaptığı bir basın açıklamasında hamlenin yeniden başladığını duyurdu. Açıklama, Cizre Fırtınası Hamlesi sözcüsü Lilwa Ebdullah ve Dêra Zor Askeri Meclisi Komutanı Ehmed Ebu Xewla tarafından yapıldı.

HAMLEYİ TAMAMLAMA KARARI

Açıklamaya göre Dêra Zor Askeri Meclisi, Cizre Fırtınası Hamlesi’ni tamamlama kararı aldı.

Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “Demokratik Suriye Güçleri’nin bir parçası olan Dêra Zor Askeri Meclisi olarak; Cizre Fırtınası Hamlesi’ni tamamlama kararı aldığımızı duyuruyoruz. Suriye halkı ve insanlık adına DAIŞ terörüne karşı savaşacağız.”

DAIŞ çeteleri bölge huzurunu hedef almak için Irak sınırında kimi bölgelere yerleştiğini belirten Cizre Fırtınası komutanları, “DAIŞ bu şekilde bölgedeki varlığını arttırmaya çalışmaktadır” dedi.

Basın açıklamasında, “Son süreçte DAIŞ çeteleri bulundukları yerlerden tekrar saldırmaya başlamıştır” diye kaydedildi.

DÊRA ZOR'UN DOĞUSU TAMAMEN ÖZGÜRLEŞTİRİLECEK

Dêra Zor’un doğusundaki tüm alanları özgürleştireceklerini açıklayan Askeri Meclis, devamla şunları belirtti:

“Bu işgal girişimlerine karşı Dêra Zor Askeri Meclisi olarak, kalan yerleri de DAIŞ varlığından temizleyeceğimizi duyuruyoruz. Bu amaçla güçlerimizin hazırlıkları en üst seviyededir.

Halkımıza Cizre Fırtınası Hamlesini tamamlama aşamasının Uluslararası Koalisyon güçlerinin de katılımıyla başladığını bildiriyoruz.

Savaşçılarımız bu aşamada Dêra Zor’un doğusundaki tüm alanları özgürleştirecek ve Irak-Suriye sınırını DAIŞ terörü tehlikesinden kurtaracaktır.

Hamlenin son aşamasında Irak ordusu da güçlerimize destek sunacaktır.

Amacımız bölgeyi DAIŞ çetelerinden temizlemek ve demokratik bir Suriye inşa etmektir.”