QSD’den Cizre Fırtınası eylemlerine ilişkin açıklama

Cizre Fırtınası Hamlesi’ne ilişkin açıklama yapan QSD Genel Komutanlığı, “Şedade ve Hol olmak üzere iki taraftan devam etmekte olan hamle çerçevesinde 31 köyün içinde bulunduğu 330 kilometrekarelik alan özgürleştirilmiştir” dedi.

QSD Genel Komutanlığı, 24 Haziran-05 Temmuz tarihleri arasında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yapılan eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ikinci aşaması kapsamında Hesekê’nin güneyindeki Dişişa beldesinin DAİŞ’ten temizlenerek özgürleştirilmesinin ardından QSD güçlerinin 24 Haziran 2018-05 Temmuz 2018 tarihleri arasında çetelere karşı bir dizi eylem düzenlendiğini kaydeden QSD Basın Merkezi şunları dile getirdi:

“Şedade ve Hol olmak üzere iki taraftan devam etmekte olan hamle çerçevesinde 31 köyün içinde bulunduğu 330 kilometrekarelik alan özgürleştirilmiştir.

Tiwêmiyê, Se’ida, Soyan, Hewîca, Reyhaniyê, El-Seracî, Xedîr Ebdella, Elmedîna, Wadî Elşok, Celxem, Xêra xerbî, Zixîr, Eldebça, Cilêb Neda, Xêra şerqî, Seqar, Wadî Ebû Hemdî, Wadî Elşeca, Sehayêm, Kulêb Foqanî, Elsîha, Ebû Fas, Riwêh, Xezîm, Mişêrfa, Kulêb Tehtanî, Abar Elebid, Elecraş, Elecrûş ve Kelka köyleri ile birlikte onlarca mezra özgürleştirilmiş, yüzlerce sivil kurtarılmıştır.

Güçlerimiz en az 4 defa DAİŞ çeteleri ile ağır, orta ve hafif silahlarla çatışmaya girmiştir.

Ayrıca Perşembe günü de her iki cephede güçlerimiz ile DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çetelerin güçlerimizin ilerleyişini engelleme girişimleri başarısız olmuş ve 4 çete öldürülmüş, 8 çete de sağ yakalanmıştır.

Çok sayıda silah ve cephane de savaşçılarımızın eline geçmiştir. Ele geçirilen silah ve cephaneler şöyle: Bir adet telsiz, 3 adet kalaşnikof, 1 adet M60, 1 adet RGB, çok sayıda el bombası ve bir havan topu deposu.

Yaşanan çatışmalarda bir savaşçımız şehit olmuş, 3 savaşçımız yaralanmıştır.

Ayrıca Uluslararası Koalisyon savaş uçakları DAİŞ üslerine 4 bombardıman yapmış; 8 çete öldürülmüş, 2 araç ve 1 motosiklet imha edilmiş, ayrıca DAİŞ çetelerine ait bir üs tamamen imha edilmiştir.”