QSD: Cizre Fırtınası Hamlesinde ilerliyor

QSD savaşçıları, yeniden başlattıkları Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında ilerlemeye devam ediyor. 4 kilometre ilerleme kaydeden savaşçılar ile Dişişa beldesi arasında 25 kilometre mesafe kaldı.

QSD, Hesekê’nin güneyinde DAİŞ çetelerinin elinde kalan, merkezi Dişişa olan bölgelerin temizlenmesi ve Irak-Suriye sınırının güvenliğinin sağlanması için Pazartesi günü Cizre Fırtınası Hamlesi’ni yeniden başlattı.

25 KİLOMETRE KALDI

Hamle kapsamında QSD savaşçıları, 4 kilometre ilerleme kaydetti. Böylece savaşçılar ile Dişişa beldesi arasında 25 kilometre mesafe kaldı. QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilen alanda Fek bölgesi ve Şedade ilçesinin doğusunda bulunan kimi mezralar yer alıyor.

QSD savaşçılarının, kısa sürede Fek mıntıkasına ulaşmasının ardından DAİŞ çeteleri Til Menax köyünde savaşçılara saldırdı. Alanda yaşanan kısa süreli çatışmaların ardından çeteler çekilmek zorunda kaldı.

DAİŞ TÜRK DEVLETİNİN SALDIRILARINDAN YARARLANDI

QSD güçleri, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’e saldırılarının ardından Cizre Fırtınası Hamlesini durdurmuştu. Türk devletinin saldırılarından yararlanan DAİŞ çeteleri ise bir kez daha bulundukları alanlarda güçlerini arttırdı.

QSD savaşçılarının bölgede ilerleyişi sürüyor.

SAVAŞÇILAR KARARLI

QSD savaşçılarından Lorens Amed ve Xidir El Eli, hamledeki gelişmelere ilişkin ANHA’ya verdikleri demeçte, DAİŞ çetelerinden kaçan sivilleri karşıladıklarını ve çeteleri yeneceklerini belirtti.