'Terörü bitirme savaşı': 31 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü bitirme savaşı” olarak nitelendirilen ikinci aşamasında son 24 saatin bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, çatışmalarda 31 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşamasının son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

31 çetenin öldürüldüğü bir günlük savaş bilançosu şöyle:

Baxoz Cephesi: DAİŞ terörist örgütü ağır silahlar ve 3 bomba yüklü araçla güçlerime ait noktalara saldırı düzenlemiş, savaşçılarımızın saldırıya karşılık vermesiyle çıkan çatışmada bomba yüklü 2 araç uzaktan imha edilmiştir. İmha edilen araçların yaydığı basınç sebebiyle 2 savaşçımız yaralanmıştır. 3. bomba yüklü araç ise uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından imha edilmiştir.

Güçlerimiz ile terörist örgütün üyeleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmış ve 8 çete öldürülmüştür. Ayrıca güçlerimiz bulundukları bir noktadan, taktik gereği geri çekilme yapmış ve çetelerin bu noktaya girmesinin ardından koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından gerçekleşen bombalamada, noktada bulunan tüm çeteler öldürülmüştür. Burada savaşçılarımız çetelere ait 3 nokta tespit etmiş ve taktik gereği geri çekinilen noktaya yeniden konuşlanmıştır.

Sonrasında bir saat boyunca devam eden çatışmalarda güçlerimiz 1 km’lik ilerleme sağlamış ve 9 noktayı çetelerden almıştır. Ayrıca uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları çetelere ait bir cephanelik, 2 araç ve 2 adet bomba yüklü aracı imha etmiş, bu saldırıda bir DAİŞ emiri öldürülmüştür.

Öte yandan çetelere ait bir mayının patlaması sonucu bir savaşçımız yaralanmıştır.

Hecîn Cephesi: Burada güçlerimiz ile DAİŞ’li teröristler arasında, bölgedeki tünellerde yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Canlı bomba olan 2 teröristin savaşçılarımıza yönelik saldırı girişimi güçlerimizin müdahalesiyle boşa çıkarılmış her iki terörist üzerindeki patlayıcılarla birlikte imha edilmiştir.

Sonrasında güçlerimiz buradaki tüneli ele geçirmiş ve temizlik operasyonu başlatmıştır. Çetelerin bir eve döşediği 2 adet mayın infilak etmiş, savaşçılarımız herhangi bir zarar görmemiştir. Burada bir adet 12.5’lik bir doçka ile 2 adet kaleşnikof güçlerimizce ele geçirilmiştir.

Bu cephede ilerleme kaydeden savaşçılarımız birçok evi mayınlardan arındırmış ve 5 yeni noktayı tutmuştur.

Çetelerin çevreye yerleştirdiği patlayıcı ve mayınlardan dolayı dikkatli bir ilerleme sağlayan güçlerimiz, burada çetelere ait 13 mayını etkisiz hale getirmiştir.

Tüm cephelerin bilançosu:

Öldürülen terörist sayısı: 31

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının saldırısı: 15

Savaşçılarımızın eline geçen silah ve mühimmat: Bir adet 12.5’lik doçka ve 2 adet kaleşnikov

Çetelere ait bir 2 cephanelik, 5 araç ve 1 tünel ile birlikte bir adet havan imha edilmiştir.

Yaralı savaşçı sayımız: 3”