Qamişlo katliamını planlayan IŞİD'çi öldürüldü

27 Temmuz 2016’da Qamişlo’da meydana gelen bombalı saldırının sorumlusu ve IŞİD çetelerinin sözde emiri, YPG’nin Anti Terör birimlerinin gerçekleştirdiği özel operasyonla Dêrazor’da öldürüldü.

IŞİD'in sözde emiri Hisên Ayîd El Bilêbil Ebû El Welîd 2016 yılındaki Qamişlo patlamasını planlayan kişi olarak biliniyordu. YPG Anti Terör birimlerinin uzun süre boyunca takibe aldığı El Welid özel bir operasyonla öldürüldü.

Welid, Suriye’de Nusra Cephesine katılan ilk gruplar arasında yerini almış, ardından 2013 yılında IŞİD’e katılmıştı. IŞİD kontrolündeki pek çok alanda üst düzeyde sorumluluklar alan Welid, IŞİD’in asayiş güçlerinin sorumluluğunu da üstlendi. 2015 ve 2016 yıllarında Cizîr bölgesinde QSD tarafından yürütülen pek çok operasyonun ardından Welîd, Rakka’ya geçerek ‘emir’ unvanını aldı. Buradan Cizîr bölgesinde yapılması planlanan terör eylemlerinin planlayıcısı ve örgütleyicisi olarak, bölgedeki IŞİD hücrelerinin sorumluluğunu yürüttü. 2016 Temmuz ayında planladığı ve talimatını verdiği Qamişlo saldırısında 58 sivil şehit olmuştu.

Anti Terör birlikleri (Y.A.T.) tarafından uzun süre takibe alınan El Welid, Derazor’un Buseyra nahiyesindeki yerinin tespit edilmesinin ardından düzenlenen özel bir operasyonla öldürüldü.