Qamişlo'da gazeteci ve aydınlar, Türk devletini protesto etti

Gazeteciler, yazarlar ve aydınlar, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgalci saldırılarını kınadı. 

Özgür Basın Birliği (YRA), Suriye Kürt Yazarlar Birliği ve Cizre Bölgesi Aydınlar Birliği, ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Türk devletinin işgalci saldırıları kınandı. 

'DAİŞ'İN ÖMRÜNÜ UZATMAK İSTİYOR'

YRA Eş Başkanı Evîn Yûsif tarafından okunan basın metninde, şunlar ifade edildi:

“Suriye genelinde, Kuzey Suriye’de ve Rojava’da, Suriye sahasında devam eden savaşı bitirmek adına çözüm çabaları geliştirilmektedir. Bu çabalar Kuzey Suriye ve Rojava’da yaşanan zaferler ve gelişmelerle daha da yoğun bir hal almıştır. Ancak bu çözüm çabaları karşısında kin besleyen Ankara hükûmeti yok olan Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden canlandırma amaçlı hareket etmektedir. Bu durum Türkiye’nin son saldırılarında açıkça ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bu saldırılar QSD’nin zaferlerinin ve ilerleyişinin önüne geçme, DAİŞ terör örgütünün üzerindeki baskıyı azaltma ve ömrünü uzatma amacı taşımaktadır.

Faşist Türkiye rejimi, Suriye’deki savaşı bitirme hedefinde olan Özerk Yönetim deneyimini boşa çıkartmak için çeteleri eğitmekte, onlara para ve silah yardımında bulunmaktadır.

Demokratik Özerk Yönetim bölgelerine yönelik son saldırılar Suriye halklarını karşı karşıya getirme amacını taşıdığı görülmektedir."

SESSİZLİĞE TEPKİ

Suriye geneline ve Özerk Yönetim bölgelerine yönelik saldırılara dair uluslararası sessizliği de kınayan aydınlar ve gazeteciler, "Özgürlükçü dünya toplumunun, gönüllü bir çalışma yürüterek, vahşi Ankara rejimine karşı durması çağrısında bulunuyoruz" dedi.