PYD'den kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklama

PYD, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus bilinci çerçevesinde başarılı adımlar atıldığına dikkat çekerek, "YPG/YPJ ile QSD güçleri bölgedeki terör gruplarını yok etmeyi başardı" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), kuruluşunun 15’inci yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, PYD’nin dünyada hegemonyanın hakim olduğu ve büyük değişimlerin yaşandığı hassas bir süreçte kurulduğu belirtilirken, partinin Kürt sorununun ulusal değerler çerçevesinde çözümü ve Suriye’nin demokratikleşmesi sorumluluğunu üstlendiği vurgulandı.

Suriye Baas rejiminin halklara yoğun baskı ve saldırılar gerçekleştirdiği ve Kürt halkını yok saydığının vurgulandığı açıklamada, “Partimiz kurulduğu günden bu yana Suriye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü için mücadele etmektedir. Kürt sorunun çözümü ve demokratikleşme birbirinden farklı konular değildir” denildi.

'ÖCALAN'IN PARADİGMASIYLA BAŞARILDI'

Açıklamada şöyle devam edildi:

“Şehitlerimizin mücadeleleri ile yarattığı değer ve kazanımlar, büyük bir örgütleme mirası oldu. Partimiz şehitlerin yarattığı bu değerler sayesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus bilinci çerçevesinde mücadele etti ve 2011 yılında devrim alanında önemli adımlar attı. Demokratik Ulus felsefesi çerçevesinde 19 Temmuz 2012 tarihinde Rojava devrimi ilan edildi ve Kürt, Arap, Süryani ile bölgedeki tüm halk ve inançların katılımıyla Demokratik Özerk Yönetimler kuruldu. Bu yönetim sayesinde kurulan YPG/YPJ ile QSD güçleri bölgedeki terör gruplarını yok etmeyi başardı.”

'GÖRÜŞMELERİ DESTEKLİYORUZ'

Ortadoğu’da halkların iradesini dışarıda tutarak 100 yıl önce kurulan sistemin yıkılmakla yüz yüze olduğunun belirtildiği açıklamada, “Suriye’de devam eden kriz bunun bir örneğidir. Suriye krizinin çözümü için şu ana kadar hiçbir adım atılmadı. PYD bu anlamda, Demokratik Suriye Meclisi ile Suriye rejim heyeti arasında yapılan görüşmeleri desteklemektedir” diye belirtildi.

Açıklamanın sonunda, şehitlerin mücadelesini sürdürme ve halkların özgürlük mücadelesini başarıyla sonuçlandırma sözü yinelendi.