PKK: Şehitlerin intikamı alınacaktır

PKK: Kürt gençleri ve kadınları, tüm Kürt halkı bu değerli evlatlarına ve yoldaşlarına sahip çıkacak ve özgürlük hamlemizi zafere götürerek şehit yoldaşımızın intikamını alacaktır. Kahraman gerillamız zaten her gün intikamı almaktadır.

PKK Yürütme Komitesi, PKK Yeniden İnşa Komitesi ve HPG Komuta Konseyi Üyesi Doğan Zinar Yoldaşın, 2017 Kasım’ında Amed Eyaletinde 11 Yoldaşı ile birlikte şehit düştüğü bilgisinin HPG Basın-İrtibat Merkezi tarafından açıklandığını belirterek, “Şehit Komutan Doğan Zinar’ı ve beraber şehit düşen 11 partili yoldaşı saygı ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma sözümüzü yineliyoruz. Değerli şehit ailelerimizin ve halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Botan halkının değerli evladı Doğan Yoldaş, 1991 yılında gerillaya katılmış ve başta Botan sahası olmak üzere Kürdistan’ın hemen bütün dağlık alanlarında 25 yılı aşkın süre gerillacılık yapmıştır. Savaşçılıktan Saha Komutanlığına ve Komuta Konseyi üyeliğine kadar her düzeyde görev ve sorumluluk yürütmüştür. PKK’nin yeniden inşa sürecinde Önder Apo tarafından PKK Yeniden İnşa Komitesinde görevlendirilmiş ve bu görevi de başarıyla yapmak için tüm gücüyle mücadele etmiş, çaba harcamıştır. Üstlendiği her görevde başarılı olabilmek için büyük bir cesaret ve fedakârlıkla çalışmıştır. Yaşamının tümünü çok genç yaşta katıldığı gerilla saflarında Kürdistan halkının özgürlüğü için mücadeleye adamıştır. Bu temelde Botan’ın değerli savaşçısı, Kürdistan’ın komutanı ve PKK’nin İnşa Komitesi üyesi olmayı başarmıştır. Partimiz ve gerilla güçlerimiz bu değerli komutanının izinde yürüyecek, başta Botan olmak üzere Kürdistan halkı bu değerli evladına sahip çıkacak, Botan ve Kürdistan gençliği gerilla saflarına akıp Doğanlaşarak faşist-soykırımcı AKP-MHP diktatörlüğünden tüm Kürdistan şehitlerinin hesabını soracaktır” dedi.

PKK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

ZÜLKÜF GEZEN YOLDAŞ HAMLENİN İLK ŞEHİDİDİR

“Bununla birlikte, Leyla Güven öncülüğünde 7 Kasım 2018’den beri sürdürülen Büyük Açlık Grevi Direnişi ilk şehidini vermiştir. TC zindanlarında 12 yıldır rehin tutulan Zülküf Gezen Yoldaş, 1 Mart’tan itibaren katıldığı açlık grevini yürütürken, mücadeleyi daha da geliştirmek amacıyla Tekirdağ Zindanında yaşamına son vererek şehit düşmüştür. İnsanlığın kadim kenti Amed-Sur’da doğup büyüyen Zülküf Yoldaş, genç yaşta özgürlük mücadelemize katılmış ve üstlendiği her görevi büyük bir cesaret ve fedakârlıkla yürütmüştür. 12 Yıldır TC zindanlarında da büyük bir kararlılıkla direnmiş ve her türlü eyleme sürekli en ön safta katılmıştır. 17 Mart günü şahadetiyle de, Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını amaçlayan “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” direniş hamlemizin zindanlardaki ilk şehidi olmuştur.

ÖZGÜRLÜK EYLEMLERİNİ HER ALANDA GELİŞTİRELİM

Bu temelde Şehit Zülküf Gezen Yoldaşı saygı, sevgi ve minnetle anıyor, amaçlarını başarma ve anısını özgür Kürdistan’da yaşatma sözümüzü yineliyoruz. Büyük bir fedakârlıkla öne atılan ve 2019 Newroz Şehidi olan Zülküf Yoldaşın şahadetinin, Hareket ve halk olarak yürüttüğümüz Tecridi Kıralım ve Faşizmi Yıkalım direniş hamlemizin zaferini kesinleştirdiğini belirtiyoruz. Ölümsüzleşen Zülküf Yoldaşın, Önder Apo’nun ve halkımızın özgürlüğü için sağlam bir köprü olduğunu görüyoruz. Başta Amed olmak üzere tüm Kürdistan halkını Şehit Zülküf Yoldaşa sahip çıkmaya, inşa ettiği özgürlük köprüsünden kararlılıkla yürümeye ve özgürlük eylemlerini her alanda geliştirmeye çağırıyoruz.

ZÜLKÜF YOLDAŞIN İZİNDE TECRİDİ KIRACAĞIZ

Şurası çok iyi bilinmeli ki, doğru yaşam şehitlerimizin kendileridir. Hareket ve halk olarak bu doğru yaşama sahip çıkma ve kahraman şehitlerimizin izinde yürüme temelinde tüm bu özgürlük değerlerini kazandık. Şimdi de kahraman gerillamızın ve Şehit Zülküf Yoldaşın izinde yürüyerek tecridi kıracağız, faşizmi yıkacağız, Kürdistan’ı özgür, Türkiye ve Ortadoğu’yu demokratik hale getireceğiz. Önder Apo’nun özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını şahadet çizgisinde yürüttüğümüz bu kahramanca mücadeleyle sağlayacağız.

Aslında zoru Zülküf Yoldaş başardı. O bize yürümemiz gereken doğru yolu gösterip zafer yürüyüşümüzü kesinleştirdi. Artık açılmış bu özgürlük ve zafer yolunda yürümek tüm devrimci ve yurtseverler için, hepimiz için kolaylaşmıştır. Özgürlük için direnişin bedel almasından değil, durmasından korkmak gerekir. Zülküf Yoldaş zafere kadar yürüyüşü kesinleştirerek işte bu korkuyu yenmiş, ortadan kaldırmıştır. Artık kadın-erkek tüm Kürt halkı ve gençliği daha büyük bir cesaret ve fedakârlıkla mücadele edip faşist katillerden mutlaka hesap sormayı bilecektir. Kendine değil, AKP-MHP faşizmine vuran bir eylem çizgisini esas alarak, faşist-soykırımcı zihniyet ve siyaseti mutlaka tarihe gömecektir. Başta zindanlardaki yoldaşlar ve açlık grevi direnişi yürüten devrimciler olmak üzere herkes bu şahadeti doğru anlamalı, doğru sahip çıkarak kendisini bir intikam gücü haline getirmeyi bilmeli, faşizmi vurup tarihin çöp sepetine atan bir eylem tarzını geliştirip hayata geçirmelidir.

ŞEHİT YOLDAŞLARIMIZIN İNTİKAMI ALINACAKTIR

Çok açık ki, Kürt gençleri ve kadınları, tüm Kürt halkı bu değerli evlatlarına ve yoldaşlarına sahip çıkacak ve özgürlük hamlemizi zafere götürerek şehit yoldaşımızın intikamını alacaktır. Kahraman gerillamız zaten her gün faşist-soykırımcı düşmana öldürücü darbeler vurarak söz konusu intikamı almaktadır. Nitekim 16 Mart günü HPG Xaxurkê güçleri faşist AKP-MHP sürülerine öldürücü bir darbe vurmuştur. Bu büyük başarısından dolayı HPG’nin tüm komuta ve savaşçı gücünü kutluyor, yürüttükleri özgürlük savaşında başarılarının devamını diliyoruz. Bu tarihi eylemin kahraman şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Bunlar temelinde tüm parti ve gerilla güçlerimizin, halkımızın ve dostlarımızın Newroz Özgürlük Bayramını kutluyor, Newroz meydanlarına akarak 2019 yılı Newrozunu Tecridi Kırma ve Faşizmi Yıkma Newrozu haline getirmeye çağırıyoruz!”