MSD: Rusya’nın saldırıları teröre destektir

Rusya’nın QSD noktalarını bombalamasını kınayan MSD saldırıları teröre destek olarak tanımladı.

Rusya’nın Dêra Zor’a bağlı Koniko’daki Demokratik Suriye Güçleri (QSD) noktalarını bombalamasına ilişkin bir açıklama yapan Demokratik Suriye Meclisi, “Rusya’dan teröre karşı savaş görevini yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

Reqa’nın özgürleştirilmesinin yaklaşması ve Cizre Fırtınası Hamlesi’nin ilanı ile birlikte yüzlerce köy ve kasabanın özgürleştirildiğine, binlerce sivilin kurtarıldığına dikkat çeken QSD, “Aynı zamanda Dêra Zor’daki halkımız sivil meclisini kurmuştur. Koniko petrol merkezinin olduğu alanın özgürleştirilmesi ve DAİŞ çetelerinin moralinin düşmesi ile Rus uçakları ilerleyişimizi sınırlamak ve DAİŞ çeteleri üzerindeki baskıyı hafifletmek için bir kez daha güçlerimizi bombalamıştır.

Demokratik Suriye Meclisi olarak Rusya saldırılarını kınıyoruz ve bu saldırının teröre destek olduğunu söylüyoruz. Ayrıca Rusya’dan teröre karşı savaş görevini yerine getirmesini istiyoruz. Uluslararası topluma ve ortaklarımız Uluslararası Koalisyona bu yaklaşımları tekrarlamaması için Rusya’ya baskı yapması çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu tarz saldırılar Suriye krizini derinleştirmektedir ve Suriye halkı bu saldırıların kurbanı olmaktadır” dedi.