MSD: Efrîn'e saldırı tüm Suriye'ye saldırıdır

MSD, Efrîn’e saldırının tüm Suriye halkına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Suriye halkı Kuzey Suriye’deki kazanımları her yerde korumalıdır ve işgal planlarına karşı direnmelidir" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci tehdit ve girişimlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devletinin Efrîn’e saldırıları, Suriye halkına saldırıdır ve Suriye’de barışçıl projeleri hedef almaktadır. AKP çete gruplarına destek vererek sınırdan Suriye’ye geçişlerini sağlamış ve Suriye krizinin daha derinleşmesine sebep olmuştur” denildi.

Kuzey Suriye’nin DAİŞ çetelerinden kurtarılmasının ardından bölgede halkların kardeşliği temelinde demokratik projelerin hayata geçirildiği ve Türk devletinin de Suriye’nin birliğine hizmet eden bu gelişmelerden korktuğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar da ifade edildi:

ULUSLARARASI TOPLUM VE HALKA ÇAĞRI

“MSD/QSD bölgenin güvenliği için hareket etmektedir. Sınır ordusu kurulacak ve bölge müdahalelere karşı korunacaktır. Ayrıca Suriye yeniden inşa edilecek, göçmenler yurtlarına geri dönecek ve bölge halkının birliği oluşturulacaktır.

Suriye topraklarına müdahaleleri kınıyor ve uluslararası topluma Türkiye’nin Suriye halkının yaşamına müdahalelerini durdurması çağrısı yapıyoruz. Kürt halkı Suriye halkının bir parçasıdır ve Kürt bölgelerine saldırılar, tüm Suriye’ye saldırı anlamına gelmektedir.

Suriye halkı Kuzey Suriye’deki kazanımları her yerde korumalıdır ve işgal planlarına karşı direnmelidir.”