Moskova'nın yanlış hesabı ‘Efrîn önlerinde’ dönecek!

Türk işgal ordusunun Efrîn ve ilçelerine başlattığı hava saldırıları dünden buyana aralıksız bir şekilde devam ederken, direnişe geçen Efrîn halkı kaos ve korku senaryolarına geçit vermedi.

İşgalci Türk ordusu, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Kütahya'da yaptığı bir konuşma sırasında talimat vermesi ardından dün Efrîn ve ilçelerine hava saldırısı başlattı. 72 savaş uçağı ile 108 hedef bombalandı. Efrîn kent merkezi ve Şerawa, Bilbilê, Raco, Şera ilçeleri ile Şehba bölgesine yönelik hava saldırısı 2'inci günde aralıksız bir biçimde devam ediyor.

Şu ana kadar Türk ordusunun bombardımanı sonucunda aralarında çocuklarında olduğu en az 10 sivil katledildi, 13 sivil de yaralandı. Akşam saat saatlerinde ise Türk savaş uçakları Şerawa ilçesinin Cilbir köyünde 11 sivili öldürerek, yeni bir katliamın daha altına imza attı.

Dünkü uçak saldırısında yaşamını yitiren 7 yaşında ve Arap halkından olan Yeyha Hemedê Eli isimli çocuğun hastane de çekilen görüntüsü Erdoğan ve çetelerinin yaptığı vahşeti gözler önüne serdi. Yehya çocuğun hikayesi, Türk işgalciliğine karşı özgür ve demokratik Suriye için yazılmaya başlayan Efrîn destanın hüzünlü ama hüzünlü olduğu kadar da ardıllarının onur duyacağı bir kesit...

Hava saldırıları eşliğinde bugün sabah saatlerinden itibaren karadan Efrîn'e girmeye çalışan Türk ordusu ve YPG-YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Halep'ten bu yana cihatçı tüccarı Erdoğan'la "Kürtler karşılığında" masaya oturan Rusya Suriye hava sahasını Türk devletine açarak, Efrîn'de yaşanan insanlık suçlarına ortak oldu.

Hava saldırılarının bir yönü de korku ve panik yaratarak kenti insansızlaştırmayı amaçlıyor. Hava saldırıları aralıksız bir biçimde sürse de bir taraftan günlük yaşamını sürdüren Efrîn halkı diğer yandan da YPG-YPJ savaşçılarıyla birlikte cephede direnişe geçerek, kaos senaryolarına geçit vermedi.

Kent çarşısındaki dükkanlar her günkü gibi sabah saatlerinde açıldı. İnsanlar işine gitmeye devam etti. Günlük yaşamın akışında bir kesinti yaşanmazken, tersine Türk işgalciliğine karşı protestolar yapıldı.

Mabeta ilçesinde halk işgalciliği protesto etmek için yürürken, Raco ilçesinde ise Türk savaş uçakları Efrîn semalarında gezerken gençler araç konvoyu düzenledi.

Şehba bölgesinde de benzer görüntüler yaşandı. Bölgede yaşanan en önemli gelişme ise Arap halkının Türk işgalciliğine karşı silahlanması oldu.

Şehba, Efrîn ve ilçelerinde bugün Türk işgalciliğine karşı sergilenen direniş hesabın yanlış yapıldığının da ilk işaretlerini vermeye başladı.

YPG/YPJ savaşçıları, Efrîn'in Bilbilê ilçesine bağlı Kurdo köyünde bir, Cindirêsê ilçesinin Dîkmetaş köyünde 2, Şehba bölgesinin Um El Hoş köyü ve Kefernesa ile Til Rifat’ın çevresinde yaşanan çatışmalarda ise 2 Türk tankını imha etti.

Türk ordusu "Efrîn seferinin" ilk gününde yalnızca 5 tankını kaybetmekle kalmadı, YPG Efrîn Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, 4 Türk askeri ve 10 çete de öldürüldü.

Faşizme karşı "Moskova önlerinde" gösterilen kahramanlıklara dün "İdlip- Efrîn" pazarlığına tutuşup ihanet edenlerin yaptığı yanlış hesap bu sefer "Raco, Bilbile, Cindiresi, Şerawa, Şera ve Şehba önlerinde" dönecek gibi görünüyor.