MLKP Rojava Örgütü: Efrîn Erdoğan'ın sonu olacak!

Efrîn'e dönük işgalci girişimlere karşı açıklama yapan MLKP Rojava Örgütü, "Silahlı güçlerimizle gereken cevabı fazlasıyla vereceğiz. Efrîn, Erdoğan'ın sonunun başlangıcı olacaktır" dedi.

MLKP Rojava Örgütü, Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci tehdit ve saldırılarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Rojava devriminden ve onun büyümesinden kaynaklı korkuya kapılan sömürgeci Türk devleti, hem sömürgeci varlığını ve hem de Erdoğan'ın saray diktatörlüğünü ayakta tutmak için savaşa sarılıyor. Bölgeye ve halklara faşist işgalci bir savaşı dayatıyor" denilerek, şunlar ifade edildi:

'ERDOĞAN YENİLMEKTEN KURTULAMAYACAK'

"Türk devleti, Efrîn bölgesini psikolojik savaş eşliğinde her gün bombalayarak işgalci bir savaşın ortamını hazırlamaya çalışıyor. Ayrıca mevcut savaş pozisyonunu, bombalamaları ve çetelerle işbirliğini meşrulaştırmak istiyor.

Türk devletinin destekleyip örgütlediği çeteler İdlib'de sıkışınca çetelerin lideri Erdoğan bunlara savaşacak ve kalacak yeni mekanlar hazırlıyor. Rojava devrim güçleri Erdoğan'ın bu çetelerini birçok kez yenilgiye uğratarak savaş iradelerini kırmıştı. Ama bu kez çetelerle birlikte çete başı Erdoğan da yenilmekten kurtulamayacak.

Efrîn ve Efrîn'de yaşayan halklar Rojava devrimi ile birlikte en özgür dönemlerini yaşıyorlar. Efrîn halkı Suriye sömürgeciliğine son vererek kendi özgürlüklerini kazandılar. Böyle olduğu içindir ki Efrîn, Suriye ve Halep savaşında göç eden halkın güven içinde yaşamını inşa ettiği bir yer olmayı başardı. Efrîn, özgürlük içinde yaşayan halkların mekanıdır. Kürt halkının özgürlük içinde kendi yaşamını örgütleme ve yönetme iradesidir.

Türk devletinin ve diktatör Erdoğan'ın savaş ve işgal politikası Türk emekçi halkı için, bölge halkları için, Rojava devrimi ve Kürdistan coğrafyası için büyük bir tehlike ve tehdittir. Asıl olarak ortadan kaldırılması veya yok edilmesi gereken bu sömürgeci faşist savaş rejimi ve diktatör Erdoğan'dır."

'FAZLASIYLA CEVAP VERECEĞİZ'

MLKP Rojava Örgütü, "Türk devletinin ve onunla işbirliği içinde olan güçlerin Efrîn'e yönelik herhangi bir işgal girişimine karşı halkımızla ve silahlı güçlerimizle gereken cevabı fazlasıyla vereceğiz" diyerek, "Efrîn, Türkiye'deki sömürgeci faşist rejimin ve Erdoğan'ın sonunun başlangıcı olacaktır" mesajını verdi.